anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

W KDL-47W805A nie działa funkcja NFC ze słuchawkami DR-BTN200M.

profile.country.PL.title
SABEX-22_.
Poszukiwacz

Jakie było moje zaskoczenie, gdy próbowałem podłączyć bezprzewodowe słuchawki DR-BTN200M do mojego telewizora, po prostu nie ma komunikacji między tymi urządzeniami.

(A może robie coś nie tak?)

Słuchawki DR-BTN200M otrzymałem wraz z tabletem SONY XPERIA TABLET Z.

Działają one z tabletem poprzez dotyk NFC, działają też z każdym urządzenie, które posiada Bluetooth.

Niestety z telewizorem w żaden sposób nie chcą funkcjonować, próbowałem nawiązać połączenie poprzez dostarczonego pilota z funkcją One-touch i nic.

Próbowałem nawiązać połączenie ręcznie, - ustawienia systemowe, wyszukaj urządzenia bluetooth, wyszukaj - i nic.

Oczywiście słuchawki ustawione na nawiąż połączenie.

Próbowałem nawiązać połączenie przez bluetooth z telefonem SONY XPERIA J i jest ta sama sytuacja, telefon znalazł telewizor żąda potwierdzenia kodu do nawiązania połączenia, a telewizor nic nie znajduję.

Połączenie telewizora i tabletu „błyskawiczna kopia ekranu tabletu na telewizorze” działa momentalnie.

Nie wiem jak w tak nowoczesnym telewizorze nie można nawiązać połączenia ze słuchawkami, które są tej samej firmy i obydwa urządzenia są jednymi z najnowszych.

Możliwe, że jest to błąd oprogramowania telewizora (mam wgrane najnowsze oprogramowanie).

Ale w takim razie, po co jest funkcja „Wyszukaj urządzenie bluetooth”?

8 ODPOW. 8
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj,

wydaje mi się, że W8 nie ma profilu bluetooth odpowiadającego za wysyłanie dźwięku do zewnętrznego urządzenia. W opisie tego modelu jest zawarta informacja o funkcji One Touch NFC służącej do komunikacji (szczególnie do kopiowania obrazu) z tabletu, smartfonu. Jeśli próbowałeś na wszystkie możliwe sposoby i nie udało się, pozostała funkcjonalność działa - pewnie właśnie tak jest. Dodatkowo w opisie słuchawek również nie jest wspomniane nic na temat łączenia się słuchawek z telewizorem - jest napisane o tabletach Sony Z, smartfonach i laptopach. Opieram się na danych technicznych, nie testowałem tego połączenia sam.

Swoją drogą taka możliwość była by rewelacyjna.

makowal6675
Poszukiwacz

Myślę że bluetooth w tym telewizorze jest tylko do soundbara. Dzisiaj próbowałem podłączyć słuchawki i to samo, za chiny nic nie wykrywa ;/

Hagis_01
Poszukiwacz

Mam W955 i też słuchawki nie działają i nie będą działać. NFC jest tylko do parowania telefonów i wskaźników i padów. Co ciekawe nowego lapcia Vaio z NFC też ni wząb nie sparuje...  W SONY CENTER powiedzieli że telewizor dźwięku nie wysyła... A bezprzewodowe głośniki mają odzielnie adapter na USB...  Dlatego ********* niesamowicie na firmę kupiłem taki adapter wtykany w gniazdo i już mi działają słuchawki... ale... wkurzające jest to że jak zadałem pytanie o słuchawaki na serwis sony to mi opdisali abym podał adres to załatwią kuriera który zabierze TV do naprawy prawdopodobnie wadliwego modułu bluetooth... Paranoja... (normlanie gdybym tak zorbił to bym tylko TV powoził po kraju i nic by to nie dało... Czytałem że sony w TV będzie wsadzało googlowy smartTV i mam nadzieje że modele z 2014 też to obejmie bo jak na te chwilę to moje kino 4 letnie innej firmy ma lepsze smartTV niż Sony... Kurna załamka... załamka jakich mało...

Powód edycji: post zawierał słowa, które mogły urazić pozostałych członków Społeczności.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

W instrukcji jest napisane, że po bluetooth działają tylko myszki - link poniżej:

http://pdf.crse.com/manuals/13MW802111/PL/c_gset_bluetooth.html

Pozdrawiam

makowal6675
Poszukiwacz

Nie sądzę żeby w starych to zmienili;/ możesz podać jakiś namiar na ten
moduł? Jak to działa i ile kosztuje?
Hagis_01
Poszukiwacz

Tak.

TV go spoko wykrywa w gnieździe słuchawkowym i jest pełna kontrola dzwięku i tego przez co ma być odtwarzany przy pomocy pilota TV. Moduł ma akumulator i starcza na 10 godzin słuchania. jesli nie ma sygnału audio na wejściu to się wyłącza... jedyny minus to to że trzeba go ręcznie włączyć... ładuje się spokojnie przez port USB więc można podpiąc do wolnego portu w TV na stałe... Niby Chińskie ale o dziwo dobrze wykonane i spokojnie bez problemów się parują z nowymi słuchawkami sony.

Powód edycji: post zawierał link do strony służącej celom komercyjcynym. 

profile.country.PL.title
pilatom
Poszukiwacz

a czy moglbys podac nazwę bez linku?

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Wystarczy poszukać nadajnik Bluetooth na znanych portalach aukcyjnych i podłączyć pod wyjście słuchawkowe TV. Jeśli zależy Ci na jakości dźwięku to ważne aby zarówno nadajnik jak i słuchawki obsługiwały kodek apt-X Low Latency. Sam używam nadajnik/odbironik z apt-X Low Latency ale słuchawki mam starszego typu i go nie obsługują. Nie oznacza to jednak, że jakość dźwięku jest słaba.

Pozdrawiam