anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

W4000 - Całkowite "wyłączenie ostrości" dla PC przez HDMI.

miguello-----
Początkujący

W4000 - Całkowite "wyłączenie ostrości" dla PC przez HDMI.

Czy istnieje możliwość wyłączenia ostrości przy wyświetlaniu obrazu z PC przez interfejs HDMi? na wielu zagranicznych forach użytkownicy opisują ten problem. Najłatwiej to zauważyć przy czarnych czcionkach na szarym tle. Może coś w trybie serwisowym? Choć mi tam żadna opcja pod to nie podpada. Jest opcja PC MODE - co to zmienia? A może serwisant SONY jest w stanie wyłączyć to na życzenie?

Pozdrawiam.

2 ODPOW. 2
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Nigdy nie potrzebowałem całkowicie wyłączyć ostrości, nie wiem czy taka funkcja istnieje, ale zawsze można w ustawianiach tv wszystkie parametry ostrości zminimalizować, zmniejszyć kontrast, jasność - co już pewnie wiesz.. Można też pobawić się w opcjach grafiki w PC, aby zminimalizować ten problem. Jak podłączasz komputer (cokolwiek) pod tv, telewizor "obrabia" obraz który wpływa do niego. Więc, jeśli znormalizujesz go na wejściu, obraz będzie lepszy na ekranie.

miguello-----
Początkujący

nikt nic nie wie? nikomu nie przeszkadza wyostrzenie=zepsucie ostrości sygnału z PC w pracy z systemem operacyjnym? o grach i filmach nie mówię, bo tam nie da się tego zauważyć.

najostrzejszy obraz jaki udało mi się uzyskać, to:
funkcje: wideo/zdjęcia -> zdjęcia
obraz: typ obrazu -> zdjęcia
obraz: ostrość -> min.

wszystkie ulepszacze wyłączone, ale to akurat nie zmienia postaci rzeczy. przy hdmi, w opcjach sterownika karty graficznej również nie ma się żadnego wpływu na ostrość.

dlaczego (w przeciwieństwie do a656) nie da się całkowicie wyłączyć opcji wyostrzania?

czy ktoś ma pojęcie, za co odpowiedzialne są ustawienia serwisowe:
service config: ustawienia: hotel mode -> 0
service config: ustawienia: pc monitor mode -> 0

pozdrawiam :]