Podziel się wrażeniami!
Miesiąc po zakupie mój TV KD55X9005A przestał współpracować z dekoderem mediabox nc+. Podłączenie dekodera kablem HBMI powoduje rozkodowanie dekodera i ciągłę "mielenie" , wyświetla się tablica nc+ z info, że urządzenie jest w trakcie aktualizacji. Od miesiąca jestem odsyłany od serwisu nc+ do serwisu SONY - dekoder jest sprawny, testowany był kilka razy, po podłączeniu kablem EURO wzystko działa, ale nie po to wydawałem 15 tys, by odbierać w jakości najniższej z możliwych. Widzę, że zostałem zostawiony sam z problemem i oba serwisy sobie odpuściły. SONY twierdzi, że to zmiana oprogramowania przez nc+, ta z kolei zarzeka się, że w ostatnim czassie nic w oprogramowaniu nie zmieniała. Zanim zacznę działać zgodnie z moźliwościami przewidzianymi prawem chciałbym się zorientować, czy ktoś ma taki problem.
Zarówno nc+ jak i Cyfrowy Polsat szykują update softu dekoderów, które mają problemy. Należy się ich spodziewać w pierwszej połowie tego roku.
Witam,
Czy ktos sprawdzil po ostatniej zmianie oprogramowania mediabox+ czy telewizor 55X9 wreszcie wspolpracuje z tym dekoderem?
Bedac z dala od domu nie moge tego sprawdzic, a dobrze byloby wiedziec.