anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

XE7005 a HDR w PS4

profile.country.PL.title
lookass89
Użytkownik

XE7005 a HDR w PS4

Witam,

przyznam, że przeszukałem sporo informacji w internecie ale nigdzie nie jest jednoznacznie napisane: ,czy można włączyć  HDR w modelu TV Sony KD UE55XE7005 grając na zwykłym PS4 w trybie gry". Problem polega na tym, że w PS4 opcje HDR są włączone (ustawione na automatyczne) ale wybierając scenę ,,gra" nie widać poprawy a wręcz przeciwnie, obraz jest jak przez mgłę. Jedynie włączając scenę ,,HDR" widać znaczną poprawę ale wtedy mam wrażenie jest dużo większy input lag. Używałem już różnych kombinacji i nie wiem jak to ustawić aby móc grać w gry w trybie ,,gry" z włączonym HDR. Jaka jest poprawna konfiguracja? Podobno po ustawieniu HDR na PS4, HDR samo się włącza automatycznie nawet przy trybie gry tylko, że w moim przypadku wygląda to tak nie działa, a jak uruchamia się gra to obraz drastycznie blednie.

Tagi (4)
11 ODPOW. 11
profile.country.PL.title
snovvy77
Użytkownik

PS4 -> HDMI 2

Kino domowe (jeżeli przesyła obraz 4K) -> HDMI 3

dekoder 4K -> kino domowe

Ewentualnie pozostaje Ci zwrotnica HDMI na wejście np 2 i podłaczasz konsolę i dekoder bo i tak z dwóch jednocześnie korzystać nie będziesz.

profile.country.PL.title
lookass89
Użytkownik

Dekodera 4K nie podłącze do kina bo ma tylko jedno wejście HDMI ...

Wraca stary problem jak bumerang. Wydawało mi sie, że się uporałem z problemem HDR. Zauważyłem dzisiaj grając w FIFE, że mam masakryczny input lag. W Battlefieldzie nie bylo to tak odczuwalne. Zastanawia mnie jedna kwestia. Jeżeli w PS4 mam włączone opcje HDR to jak mam input lag niezależnie od sceny która wybieram (Gra - HDR) natomiast jak wyłącze w PS4 tryb HDR I przelaczam w grze między scenami Gra - HDR to nie czuje zadnej różnicy! Może to jednak wina PS4? Może to HDR nie działa jak powinno. Jestem już lekko podłamany. Na te chwilę mam TV, z którego nie moge skorzystać z jednej z najważniejszych funkcji ...