Podziel się wrażeniami!
Witam,
przyznam, że przeszukałem sporo informacji w internecie ale nigdzie nie jest jednoznacznie napisane: ,czy można włączyć HDR w modelu TV Sony KD UE55XE7005 grając na zwykłym PS4 w trybie gry". Problem polega na tym, że w PS4 opcje HDR są włączone (ustawione na automatyczne) ale wybierając scenę ,,gra" nie widać poprawy a wręcz przeciwnie, obraz jest jak przez mgłę. Jedynie włączając scenę ,,HDR" widać znaczną poprawę ale wtedy mam wrażenie jest dużo większy input lag. Używałem już różnych kombinacji i nie wiem jak to ustawić aby móc grać w gry w trybie ,,gry" z włączonym HDR. Jaka jest poprawna konfiguracja? Podobno po ustawieniu HDR na PS4, HDR samo się włącza automatycznie nawet przy trybie gry tylko, że w moim przypadku wygląda to tak nie działa, a jak uruchamia się gra to obraz drastycznie blednie.
PS4 -> HDMI 2
Kino domowe (jeżeli przesyła obraz 4K) -> HDMI 3
dekoder 4K -> kino domowe
Ewentualnie pozostaje Ci zwrotnica HDMI na wejście np 2 i podłaczasz konsolę i dekoder bo i tak z dwóch jednocześnie korzystać nie będziesz.
Dekodera 4K nie podłącze do kina bo ma tylko jedno wejście HDMI ...
Wraca stary problem jak bumerang. Wydawało mi sie, że się uporałem z problemem HDR. Zauważyłem dzisiaj grając w FIFE, że mam masakryczny input lag. W Battlefieldzie nie bylo to tak odczuwalne. Zastanawia mnie jedna kwestia. Jeżeli w PS4 mam włączone opcje HDR to jak mam input lag niezależnie od sceny która wybieram (Gra - HDR) natomiast jak wyłącze w PS4 tryb HDR I przelaczam w grze między scenami Gra - HDR to nie czuje zadnej różnicy! Może to jednak wina PS4? Może to HDR nie działa jak powinno. Jestem już lekko podłamany. Na te chwilę mam TV, z którego nie moge skorzystać z jednej z najważniejszych funkcji ...