Podziel się wrażeniami!
W ramach zapoznawania się z tym modelem telewizora mam kolejne pytanie.
Co jakiś czas następuje zmiana numeracji kanałów Polsat Sport, Polsat Sport Extra, Polsat Viasat i CBS. Znikają nazwy programów z listy kanałów, programom nadawana jest nowa numeracja kanałów i "wiszą" jako puste. Czyli na liscie programów jest tylko numer kanału bez nazwy. Wejscie w ten kanał powowduje dodanie nazwy kanału do listy. Niestety program znika z listy ulubionych i trzeba taki program ponownie dodać do ulubionych. Dotyczy to tylko tych czterech programów. Za każdym razem, gdy taka sytuacja ma miejsce kanałom nadawana jest nowa numeracja. I jak tak dalej pójdzie, to w końcu braknie numerów dla tych programów.
Czy ktoś z użytkowników spotkał sie z takim problemem?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Przetestowałem SonyEditor pod kątem zmiany , przestawiania kolejności programów. Można i działa.
Dzięki za wiadomość. Czy szukałeś już odpowiedzi w dziale Pomoc? Polecamy również upewnić się czy na naszym forum podobny problem nie był wcześniej poruszany.
Pozdrawiamy
Zespół Sony
Witam,
Z jakiego źródła korzystasz? TV satelitrana czy kablowa? Czy w TV masz wpęty moduł CAM?
Pozdrawiam
Korzystam z telewizji kablowej. Wczesniej oglądałem telewizję przez dekoder (stary telewizor). Nie było problemów.
Przepraszam, że tak późno, ale obowiązki i takie tam.
Mam możliwość edycji i sortowania kanałów.
@marek_jPrzywrócenie ustawień fabrycznych powoduje również usunięcie zaprogramowanych kanałów, a więc i list ulubionych. Ale wiemy z czym to się wiąże. Można wypróbować inny sposób. Zgraj listę ustawionych pod siebie kanałów na nośnik zewnętrzny. Wejdż w programowanie cyfrowe i zacznij wyszukiwanie kanałów naziemnych choć nie masz podłączonej takiej anteny. Nie trzeba wyszukiwać do końca i nacisnąć przycisk return. Telewizor przestanie wyszukiwać i pojawi się wiadomość o braku zaprogramowanych kanałów. Włóż ten nośnik i prześlij listę kanałów do telewizora.Nie trzeba nawet na nowo wyszukiwać kanałów kablowych. Zobacz czy lista gra, a lista ulubionych jest pusta. Wtedy niestety trzeba na nowo dodawać kanały do ulubionych. Reszta ustawień pozostanie bez zmian. U mnie też przy nc+ bardzo często następują zmiany np. częstotliwości kanałów i pewne numery są puste ,zakodowane itp. Ale na końcu listy pokazują się kanały z tych nowych częstotliwości. Wtedy przenoszę te kanały na te puste miejsca i następuje zamiana. Przy kilku kanałach wychodzi mi to szybciej niż korzystanie z sony editor. Ja nie używam list ulubionych , bo nie widzę w tym jakiś usprawnień. Kanały, z których najczęściej korzystam mam ustawione np. od 1 do 30 , a potem inne według kategorii.Do reszty służy przycisk guide. I właśnie dlatego od 7 lat korzystam wyłącznie z modułów cam. Ostatnio niestety wielu producentów telewizorów blokuje np. sortowanie kanałów kablowych przy wybraniu operatora UPC. Ale jak ktoś dobrze pokombinuje , to i z tym może sobie poradzić.
pozdrawiam
Dzięki za odpowiedź. Sony Editor zainstalowałem i przetestuję jego zastosowanie. Czy w editorze można manipulować ustawieniami kolejności?.
@marek_j Ja jako już trochę wiekowy przyznaję ,że nie jestem w tym najmocniejszy. Koledzy djrychu , czy zbygaaj na pewno lepiej to wyjaśnią. Jedyny raz z sony editor korzystałem półtora roku temu.