anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

XE7096 zmiana numeracji kanałów

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
marek_j
Użytkownik

XE7096 zmiana numeracji kanałów

W ramach zapoznawania się z tym modelem telewizora mam kolejne pytanie.

Co jakiś czas następuje zmiana numeracji kanałów Polsat Sport, Polsat Sport Extra, Polsat Viasat i CBS. Znikają nazwy programów z listy kanałów, programom nadawana jest nowa numeracja kanałów i "wiszą" jako puste. Czyli na liscie programów jest tylko numer kanału bez nazwy. Wejscie w ten kanał powowduje dodanie nazwy kanału do listy. Niestety program znika z listy ulubionych i trzeba taki program ponownie dodać do ulubionych. Dotyczy to tylko tych czterech programów. Za każdym razem, gdy taka sytuacja ma miejsce kanałom nadawana jest nowa numeracja. I jak tak dalej pójdzie, to w końcu braknie numerów dla tych programów.

Czy ktoś z użytkowników spotkał sie z takim problemem?

11 ODPOW. 11
profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

@marek_j

Witaj,

Cieszę się, że problem został rozwiązany, a dla porządku przesyłam jeszcze odpowiedź, którą otrzymaliśmy z Supportu także dzisiaj:

-----

W zaistniałej sytuacji proszę o sprawdzenie stanu poziomu oraz jakości sygnału telewizyjnego w Diagnostyce Sygnału (dostępnej po przejściu do zakładki POMOC). Jeżeli chociażby jedna z wartości jest niższa niż 90, polecam kontakt z dostawcą telewizji.

Ze strony telewizora można przeprowadzić aktualizacje oprogramowania, reset do ustawień fabrycznych.

------

Pozdrawiam serdecznie,

Agnieszka_J

profile.country.PL.title
marek_j
Użytkownik

Niestety muszę temat odświeżyć. Problem nie został rozwiązany, jedynie SonyEditor działa.

Nadal występuje problem znikających kanałów. W sumie to trzeba by mieć cały czas włożony pendrive z plikiem z ustawionymi kanałami. Ale czy o to chodzi, żeby co kilka dni wczytywać listę kanałów?

Sprawdzałem poziom i jakość sygnałów, 100 %.

Przegladając forum zauważyłem, że w innych modelach telewizorów temat też się pojawia. Czyli jakiś problem nie do rozwiązania dla Sony?