anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

XE9005 - sortowanie kanałów z modułu CAM / eksport listy kanałów na USB

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
dawg0r
Poszukiwacz

XE9005 - sortowanie kanałów z modułu CAM / eksport listy kanałów na USB

Witam,

modul CAM z Cyfrowego Polsatu działa bardzo dobrze. Wyszukiwanie kanałów dało wynik 1700 z czego tylko 10% nadaje się do oglądania. Niestety rozrzut jest przeogromny i tak dla przykładu TVP jest na 0156 a HBO - nawet jeszcze nie znalazłem. 

Oprogramowanie TV umożliwiał ułożenie kanałów według własnych upodobań, ale programista zapomniał o wygodzie użytkowania, wiec proces ten to istna katorga.

przegladalem forum i znalazłem zewnętrzny programik, który polecają użytkownicy. Niestety za cholerę nie potrafię zlokalizować funkcji eksportu listy kanałów na USB. 

Imstrukcja Sony  http://pdf.crse.com/manuals/13FS900111/PL/c_digi_europeonly_listtrans.html  jest  nieprzydatna, gdyż ów opcja Przesyłanie listy kanałów nieistnieje (podłączenie USB nic nie daje) w menu mojego modelu, a może źle szukam...

bede wdzięczny za pomoc, bo ręce mi opadają na myśl, ze będę musiał to robić za pomocą tego cuda, które Sony wrzuciło do menu, a co jest tak bezsensowne i czasochłonne ze....

pozdrawiam 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@dawg0r W starszych telewizorach Sony android jest taka możliwość w ustawieniach technicznych( przesyłanie listy programów). w moim W755C znajduje się poziom wyżej od ustawień satelity.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
fbaranek
Użytkownik

A nie masz możliwości wyboru Cyfrowego Polsatu zanim zaczniesz programować kanały satelitarne? Ich lista jest nawet znośna i dzięki takiemu wyborowi zawsze aktualna. U mnie zarówno w telewizorze XE7005, jak i W805A są opcje wyboru CP lub nc+ przed skanowaniem satelity - może u Ciebie również :slight_smile: Zamiat sortować resztę załatwiam Ulubionymi. Z sortowaniem CP mam złe doświadczenia, bo oni czasem zmieniają układ kanałów.

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@dawg0r W starszych telewizorach Sony android jest taka możliwość w ustawieniach technicznych( przesyłanie listy programów). w moim W755C znajduje się poziom wyżej od ustawień satelity.