Podziel się wrażeniami!
Witam mam pyt. Orientuje się ktoś, czy w przyszłości będzie aktualizacja xf do hdmi 2.1 ? Z tego co wiem to niektóre modele z serii X dostały taką aktualizacje ... Pozdrawiam !
Witam,
na forum nie udzielamy informacji na temat przyszłych aktualizacji. Wszelkie tego typu informacje zamieszczane są na naszej stronie internetowej https://www.sony.pl/
Pozdrawiam
Rozumię ... Tylko fajnie było by wiedzieć czy jest coś takiego w planach bo np. jeśli zamienie tv na xh a późiej wyjdzie na xf aktualizacja do hdmi2.1 to trochę głupio
xf nie ma hdmi 2.1
To to ja wiem, że nie ma przeczytaj pytanie jeszcze raz
To jak wiesz to po co pytasz,fizycznie też nie ma.
"Witam mam pyt. Orientuje się ktoś, czy w przyszłości będzie aktualizacja xf do hdmi 2.1 ?"
Z naciskiem na "w przyszłości" ...
Nawet w przyszłości nie będzie to możliwe moim zdaniem.
To jest analogiczna sytuacja jakby aktualizacja programowa miała "zmienić" przykładowo USB z wersji 2 na 3. Tak dobrze niestety nie ma. Większa przepustowość przesyłania danych wymaga innej elektroniki (np.układów scalonych). Także sprzętowo jest tu granica nie do przeskoczenia i takiej aktualizacji mz. nigdy nie będzie.
Witam,
Tak jak wspominał @AND.N_11 to jest kwestia sprzętowa. Aktualizacja nie zmieni HDMI 2.0 na 2.1
Pozdrawiam