anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Xf9005 aktualizacja do hdmi 2.1

profile.country.PL.title
eraelpeha
Poszukiwacz

Xf9005 aktualizacja do hdmi 2.1

Witam mam pyt. Orientuje się ktoś, czy w przyszłości będzie aktualizacja xf do hdmi 2.1 ? Z tego co wiem to niektóre modele z serii X dostały taką aktualizacje ... Pozdrawiam !

8 ODPOW. 8
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Witam,

na forum nie udzielamy informacji na temat przyszłych aktualizacji. Wszelkie tego typu informacje zamieszczane są na naszej stronie internetowej https://www.sony.pl/

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
eraelpeha
Poszukiwacz

Rozumię ... Tylko fajnie było by wiedzieć czy jest coś takiego w planach bo np. jeśli zamienie tv  na xh a późiej wyjdzie na xf aktualizacja do hdmi2.1 to trochę głupio :slight_smile: 

profile.country.PL.title
yaro626
Użytkownik

xf nie ma hdmi 2.1

profile.country.PL.title
eraelpeha
Poszukiwacz

To to ja wiem, że nie ma :slight_smile: przeczytaj pytanie jeszcze raz :slight_smile: 

profile.country.PL.title
yaro626
Użytkownik

To jak wiesz to po co pytasz,fizycznie też nie ma.

profile.country.PL.title
eraelpeha
Poszukiwacz

"Witam mam pyt. Orientuje się ktoś, czy w przyszłości będzie aktualizacja xf do hdmi 2.1 ?"

Z naciskiem na "w przyszłości" ...

profile.country.PL.title
AND.N_11
Użytkownik

Nawet w przyszłości nie będzie to możliwe moim zdaniem.

To jest analogiczna sytuacja jakby aktualizacja programowa miała "zmienić" przykładowo USB z wersji 2 na 3. Tak dobrze niestety nie ma. Większa przepustowość przesyłania danych wymaga innej elektroniki (np.układów scalonych). Także sprzętowo jest tu granica nie do przeskoczenia i takiej aktualizacji mz. nigdy nie będzie.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Tak jak wspominał @AND.N_11 to jest kwestia sprzętowa. Aktualizacja nie zmieni HDMI 2.0 na 2.1

Pozdrawiam