Podziel się wrażeniami!
Tak się zastanawiam ile prądu zużywają telewizory 3D. Chodzi mi dokładnie o tryby 2D i 3D. Czy po przełączeniu telewizora 3D ze standardowego trybu wyświetlania na trójwymiarowy zużycie energii bardzo wzrośnie?
Akurat nie jestem fanem "Wielkiego Gatsby'go Jeśli zdjęcia rozpoczynają się w sierpniu, to pewnie film powstanie najwcześniej połowie 2012..
Ja czekam na "Bitwa Warszawska 1920" . Proponuje kontynuować temat o filmach w tym temacie:
http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=212&t=8849
Zaskakujące wnioski!!! Ale chyba i tak kupując nowy telewizor 3D za 6000 zł bardziej niż patrząc na zużycie prądu wzięłabym pod uwagę jakość obrazu i tym bym się sugerowała ostatecznie. Chociaż jak z miesiąca na miesiąc z portfela mniej ubywa to jeszcze lepiej, a rachunki niestety swoje kosztują.
Nie ma prostego przelicznika że więcej prądu równa się lepsza jakość obrazu. Na szczęście powoli staje się wręcz odwrotnie
I całe szczęście, bo ekonomiczne rozwiązania są najlepsze. Jeśli telewizor będzie miał super jakość obrazu, a do tego opłaty za prąd będą niższe to pewnie, że będzie to jak najbardziej opłacalne.android napisał(a):
Nie ma prostego przelicznika że więcej prądu równa się lepsza jakość obrazu. Na szczęście powoli staje się wręcz odwrotnie
Pamiętam jak dwie konkurencyjne firmy wprowadzały swoje rozwiązania LED na rynek. W jednej marce był to LED pełny a w drugiej kątowy. Oczywiście wybuchła wielka "kłótnia" które rozwiązanie jest lepsze. Sztaby marketingowców starały się promować swoje rozwiązania a "niezależne instytucje" przeprowadzały badania. Zaprzęgnięto do oceny efektu końcowego komputery żeby porównanie było uczciwe. Wyszło z tego, że pełny LED jest dużo lepszy. Tylko co z tego, że komputer uznał obraz wyświetlany przez jeden z telewizorów za lepszy od drugiego? To nie komputer będzie z niego korzystał a my. A my różnicy nie widzimy. Owszem, są maniacy którzy twierdzą, że widać różnicę, ale dla przeciętnego robaczka jak ja liczy się efekt końcowy. A opinie "fachowców" radzę traktować z przymrużeniem oka. Koniec bajki.
Również wszelkie tryby ECO bywają różne. Najrozsądniej jest dopasować obraz do własnych wymagań i wtedy sprawdzić zużycie energii. I tutaj jak już było to napisane Sony wypada bardzo dobrze. Tym bardziej w trybie 3D