Podziel się wrażeniami!
Witam Wszystkich Serdecznie,
proszę o pomoc z moim soundbarem HT-ZF9. Problem polega na tym że sam się włącza kiedy chce niezależnie od pory dnia czy nocy. Dziś w nocy sam włączył się 2x w przeciągu może 1 godziny. Co może być powodem ?
Dodam że przyciski na pilocie nie są wciśnięte.
Pozdrawiam,
Maciek
Witam,
Czy soundbar jest podłączony do innych urządzeń? Jak tak do jakich? Czy po ich odłączeniu problem nadal występuje?
Pozdrawiam
Mam to samo tylko z SB samsunga ale ten sam tv.. wszystko poza tv przez hdmi arc odłączone od SB na infolinii rozkladają ręce mowią ze problem jest znany i czekają na rozwiązania systemowe od techników lub aktualizację. A napusz jak u Ciebie z regulacją głośności? Bo u mnie rozjeżdżają się skale. Np na tv pokazuje głośności na "0" a na SB "3" i nie da się wyciszyć do zera, trzeba wciskać mute i skale się zerują, a za chwilę od nowa to samo.
Witam,
@Michal_1988 dlaczego piszesz, że masz ten sam model TV skoro @plakwicz.maciej nie podał jeszcze jaki mam model?
Pozdrawiam
Przepraszam pomieszałem posty.. a jak sie zorientowałem tego już nie mogłem usunąć
Soundbar jest podłączony bezpośrednio do TV (XH9096) kablem HDMI poprzez porty eARC w obydwu urządzeniach. Pozostałe urządzenia takie jak PS4, dekoder itp. są również podłączone bezpośrednio do TV a nie do wejść HDMI w soundbarze. Urządzenia typu telefony nie są sparowane z głośnikiem po Bluetooth.
Witam,
Zacząłbym od odłączenia dekodera i PS4 od TV. Jeśli TV z soundbarem będzie działał prawidłowo to podłączyłbym bym sukcesywnie PS4 i na koniec dekoder. Jeśli problem już występuje tylko przy połączeniu TV z soundbarem wówczas przywróć oba urządzenia do ustawień fabrycznych. Dodatkowo sprawdź czy oba urządzenia mają najnowsze oprogramowanie:
- TV:
- Soundbar:
Pozdrawiam.