Podziel się wrażeniami!
Cześć
wątek dotyczy urządzenia Xperia Tablet Z z modułem 3G+.
Po ostatniej, styczniowej 2014 aktualizacji oprogramowania układowego do wersji 4.3 mój tablet samoistnie traci zasięg (sygnalizator zasięgu pokazuje brak zasięgu) pomimo, że jestem w takim miejscu gdzie zasięg jest silny a smartfon który leży obok i jest w tej samej sieci (ten sam operator) pokazuje pełen zasięg. Znalazłem rozwiązanie tymczasowe czyli przełączam go na 2G, tablet znajduje sieć i potem znów na 3G- z tego wynika, że nie jest to problem po stronie operatora gdyż gdyby był, tablet nie mógłby zalogować się do sieci skoro hipotetycznie byłbym w miejscu gdzie zasięgu nie ma.
Z ważnych informacji, kilka dni temu miałem w rękach drugi tablet Xperia Z który miał dokładnie taki sam problem który powstał po aktualizacji softu dlatego uważam, że błąd jest w systemie.
Mam nadzieję, że ktoś z firmy Sony to czyta i znajdzie jakieś rozwiązanie
Podpowiem, że pomimo, iż mam w urządzeniu wyłącznie modół 3G+, w nowym sofcie 4.3 znajduje się możliwość przełączenia na LTE (uprzedzam pytanie, wybieram jedynie 2G i 3G), nie wydaje mi się by w starszej wersji softu było LTE zatem być może przyczyna tkwi po ostatnich modyfikacjach w tej części softu. Czy tak jest, nie wiem, opisuję tylko moje spostrzeżenia które być może pomogą programistom w rozwiązaniu problemu.
Pozdrawiam
Dzień dobry,
Twój problem dotyczy telefonu Sony. Najlepiej będzie, jeśli skontaktujesz się bezpośrednio z infolinią Sony Mobile:
telefon +48 22 22 77 444,
e-mail: questions.pl@support.sonymobile.com
Mam nadzieję, że pomogą Ci w rozwiązaniu tego problemu.
Pozdrawiam serdecznie,
Karolina_L.