anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czy pilot SONY BRAVIA TV RMT-TX200E pasuje do Sony Bravia 2015?

profile.country.PL.title
redrum1906
Poszukiwacz

Czy pilot SONY BRAVIA TV RMT-TX200E pasuje do Sony Bravia 2015?

Hej,

W związku z posiadaniem Sony Bravia 55"X8509C mam pytanie...

Czy SONY BRAVIA TV RMT-TX200E pasuje to tego modelu? Wszędzie widzę, że pasuje do nowszych modeli XD z 2016 roku...

Obecnie posiadam oczywiście dwa piloty- One flicka z którego korzystam, gdy chcę wyszukac głosowo(reszta funkcji nieergonomiczna) oraz standardowy pilot z zestawy.

Chciałbym żeby RMT-TX200E zastąpił 2 piloty- wtedy z 1 uyrządzenia będę miał możliwość ergopnomicznej obsługi tv i smart oraz wyszukiwania głosowego...

@Sony prośba o info.

Chodzi o taki pilot:

Ewentualnie prośba o info czy można go kupić gdzieś oficjalnie jako OEM czy tylko allegro/ebay?

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Czy posiada Pan juz owy pilot czy przymierza się do zakupu? Z treści nie wynika jednoznacznie.

Jeśli pilot będzie kupowany, najlepiej wybrać dedykowany dla danego modelu, w tym przypadku będzie nim RMT-TX100D.

Pozdrawiamy, zespół SONY.

profile.country.PL.title
redrum1906
Poszukiwacz

@Sony_Poland_Team

Nie takiej odpowiedzi się spodziewałem;)

Dziwne,że firma nie zna swoich produktów...

Pilota jeszcze nie kupiłem ale chciałbym to zrobić.

Pilot TX100D posiadam(jest ok) natomiast One Flick z zestawu sprzedalem- beznadziejna ergonomia, potrzeba używania 2 pilotów. Jakość wykonania poniżej przeciętnej. Dodatkowo potrafił się zawieszać- karygodne.

Przy okazji modeli z 2016 dowiedziałem się,że Sony w końcu zadziałało mądrze i połączyło 2 piloty w 1...Zyskujemy przez to funkcje wyszukiwania głosowego, która w Android TV stanowi podstawę.

Natomiast powtarzam pytanie...Czy ten pilot jest kompatybilny z Bravia 2015?

Nigdzie nie ma takiej informacji. Sprzętowo i software'owo nie powinno być problemu. Chyba,że Sony zablokowało parowanie tego modelu pilota na Andku 5.1.1 z modeli 2015...Byłoby to jednak bardzo dziwne działanie.

profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Pilot będzie działał bez funkcji wyszukiwania głosowego i prawdopodobnie bez wyboru bezpośredniego Sklepu Play. Te przyciski nie istnieją na pilocie linii 2015.

Pozdrawiamy, zespół Sony

profile.country.PL.title
redrum1906
Poszukiwacz

Właśnie dla wyszukiwania głosowego chcę go kupić.

Czy mogą Państwo potwierdzić tą informację?

Przecież te piloty to zupełnie inna technologia:

- stary dedykowany komunikuje się po podczerwieni

- One Flick 2015 po radiu

- nowy dedykowany również po radiu...

Trochę wydaje mi się, że informacja bazuje na podstawie domysłów.

Wiecie może gdzie mogę zasięgnąć w Sony pewnej informacji?

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Z informacji jakie udało mi się uzyskać model pilota RMF-TX200E jest kompatybilny wyłącznie z modelami AndroidTV z 2016 roku. W związku z powyższym nie jest możliwe sparowanie go z telewizorem z 2015 roku. 

Jeśli w to wątpisz najlepiej jak sam się przekonasz. Kup pilot w necie, sprawdź w domu czy sę sparuje. Jak nie to odeslij go w ramach odstapienia od umowy zawieranej przez internet.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
paul.rosol
Poszukiwacz

Pilot będzie działał bez funkcji wyszukiwania głosowego i prawdopodobnie bez wyboru bezpośredniego Sklepu Play.

Eh, poniżej krytyki 😕 Pilot Sony Pilot RMF-TX100E był kompletnie nieergonomiczny i również go nie używam. Używanie klasycznego pilota mimo wad i tak jest wygodniejsze, tym bardziej jak chcemy korzystać jednocześnie z obu funkcji TV czyli smart jak i klasycznych. Ten RMF-TX100E był jedynie dodatkową zabawką i TV trzeba było oglądać na 2 piloty czyli błazenada z ergonomii. Czyżby wsparcie się kończyło na jedynie aktualnie sprzedawanej serii?

A tak serio jaka jest różnica pomiędzy pilotami RMF-TX200A, RMF-TX200B, RMF-TX200E, RMF-TX200U ?!