anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

49XD8005 Wyświetlające się okienko informacyjne

ROZWIĄZANE
MMacko
Nowicjusz

49XD8005 Wyświetlające się okienko informacyjne

Witam wszystkich,

Z sukcesem zainstalowałem nowy telewizor 49XD8005 i mam pytanie do specjalistów. 
Telewizję oglądam przez dekoder lokalnego dostawcy telewizji. Dekoder połączony jest z telewizorem kablem HDMI. Do zmiany kanałów używam pilota dostarczonego z dekoderem. Przy każdej zmianie kanału telewizor informuje mnie w górnym oknie o tym, że jestem podłączony pod wejście HDMI1 i mam dźwięk stereo. Niestety okienko to zasłania informacje o kanale z oprogramowania dekodera.
Czy jest możliwość całkowitego wyłączenia informowania o wejści z jakiego korzystam? 
Ewentulanie czy może ktoś miał podobny problem i jak z nim można sobie poradzić.

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Maciej 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Durill
Poszukiwacz

Da się wyłączyć ten baner. Wejdz Home, potem strojenie kanałów (pierwszy kafelek po lewej na górze). Tam jest opcja "Pasek informacyjny - wł). Zmień na wyłącz.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Dziękujemy za zapytanie.

TV zawsze będzie pokazywać taki pasek informacyjny w sytuacji kiedy urządzenie peryferyjne wysyła do TV sygnal o zmianie parametrow obrazu (np. rozdzielczość).Większość dekoderów po ustawieniu w set up jakości sygnału np. 1080i stale wysyla taki sygnal i pasek ten się nie wyswietla. Problem lezy po stronie dekodera.

Pozdrawiamy, zespół Sony

Durill
Poszukiwacz

Da się wyłączyć ten baner. Wejdz Home, potem strojenie kanałów (pierwszy kafelek po lewej na górze). Tam jest opcja "Pasek informacyjny - wł). Zmień na wyłącz.

zlyprzypadek
Poszukiwacz

Mam podobny problem tylko inny model.Dziwnym trafem u mnie ten problen wystepuje w tv sony.Samsung toshiba    nie maja tego problemu a wiec wina nie moze byc po stronie dekodera