Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich,
Z sukcesem zainstalowałem nowy telewizor 49XD8005 i mam pytanie do specjalistów.
Telewizję oglądam przez dekoder lokalnego dostawcy telewizji. Dekoder połączony jest z telewizorem kablem HDMI. Do zmiany kanałów używam pilota dostarczonego z dekoderem. Przy każdej zmianie kanału telewizor informuje mnie w górnym oknie o tym, że jestem podłączony pod wejście HDMI1 i mam dźwięk stereo. Niestety okienko to zasłania informacje o kanale z oprogramowania dekodera.
Czy jest możliwość całkowitego wyłączenia informowania o wejści z jakiego korzystam?
Ewentulanie czy może ktoś miał podobny problem i jak z nim można sobie poradzić.
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Maciej
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Da się wyłączyć ten baner. Wejdz Home, potem strojenie kanałów (pierwszy kafelek po lewej na górze). Tam jest opcja "Pasek informacyjny - wł). Zmień na wyłącz.
Dziękujemy za zapytanie.
TV zawsze będzie pokazywać taki pasek informacyjny w sytuacji kiedy urządzenie peryferyjne wysyła do TV sygnal o zmianie parametrow obrazu (np. rozdzielczość).Większość dekoderów po ustawieniu w set up jakości sygnału np. 1080i stale wysyla taki sygnal i pasek ten się nie wyswietla. Problem lezy po stronie dekodera.
Pozdrawiamy, zespół Sony
Mam podobny problem tylko inny model.Dziwnym trafem u mnie ten problen wystepuje w tv sony.Samsung toshiba nie maja tego problemu a wiec wina nie moze byc po stronie dekodera