Podziel się wrażeniami!
Witam.
Dziś aktualizowałem telewizor. Uruchomiłem aktualizację. Wyłączyłem TV z opcją aktualizacji. Pojawił się ekran z napisem o aktualizacji i obrazkiem aby nie odłączać zasilania. Ten proces przebiegł bez problemu. Po czym telewizor uruchomił się i ciągle wyświetla się napis SONY i tyle. Nie ma dalej ładowania androida z tymi latającymi kulkami.
Już go próbowałem wyłączyć na kilka minut i nic to nie daje. Hard reset z przyciskiem Power i VOL- też nie daje rezultatu. TV się uruchomił z napisem SONY i zieloną diodą LED i nic.
I co teraz??
Telewizor swoje lata ma, gwarancji dawno już nie ma i co mam go wyrzucić???
Nie rusza.
Wczoraj już do supportu napisałem. I zobaczę czy mnie oleją bo telewizor kupiony 4 lata temu i jest po gwarancji.
Tak rozpakowałem. I wrzuciłem na pustego sformatowanego według instrukcji pena.
I nic.
Obawiam się, że został uceglony i soft był jakiś skopany. Telewizor odpala pojawia się napis SONY i to wszystko. Nie ma obrazu ladowania androida z tą kolorowa anmacja. Tylko napis SONY i tyle nawet dioda na biało się nie zapala.
A te resetowanie robisz dokładnie jak na tej stronie jest opisane ? https://www.sony.pl/electronics/support/articles/00159906
Dokładnie tak jak jest napisane. Wtyczka wyciągnięta z gniazdka. Naciskam PWR i VOL- i trzymając dwa naraz podłączam TV do prądu. Po chwili zpala się zielona dioda pojawia się obraz z napisem SONY i tyle. Już nawet telewizor na parę godzin tak zostawiłem i nic.
U mnie w xf " przeszkadzał" pendrive wpięty w USB... Ale w końcu się udało. Trzeba próbować dalej. A tv wpięty masz w osobne gniazdko elektryczne, czy przez listwę z innymi sprzętami ? Takie wersje też krążą, że wspólna listwa może coś knocić,chociaż jakoś trudno w to uwierzyć...
U mnie identyczna sytuacja KDL-55W805C. Telewizor działał sprawnie, z powodu jednej aplikacji reset. Tzn: przywrócenie ustawień fabrycznych. Telewizor się włącza i co chwila na zmianę napis sony po chwili android i tak wkoło sony-android. Robiony reset (przycisk zasilania+ vol-) chyba z 20 razy bo nie było rezultatu. Tak samo telewizor 4 lata. I co teraz ???
Podpięty pod listwę z innymi sprzętami. Ale próbowałem bezpośrednio do gniazdka i dalej nic. Tylko napis SONY i stoi.