anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

49XE9005 Youtube 4K

profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

49XE9005 Youtube 4K

Mam pytanie do Supportu Sony.

Czy filmy 4K na Nowej aplikacji youtube wersja 2.02.14  nie chodzą płynnie na modelu 49XE9005 ?

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
TomTheMenace
Użytkownik

Oczywiście, że chodzą. Jeśli wykluczymy jakość transmisji internetowej, przyczyną przycinania filmów 4k może być nie do końca "dogadujący" się TV z routerem na 5 Ghz. Podłącz się na testy do sieci 2.4 GHz i zobacz, czy nie będzie lepiej. Oczywiście możesz na testy posłużyć się również kablem ethernetowym...

profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Tylko , że na wbudowanej oryginalnej aplikacji You Tube nieaktualizowanym, wszystko chodzi płynnie.

profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Na 2,4 Ghz tnie, na 5Ghz tnie na aplikacji you tube zaktualizowanej, a zależy mi na połączeniu wifi.

profile.country.PL.title
TomTheMenace
Użytkownik

Sprawdź w takim razie połączenie po kablu. Jak dla mnie, to masz kłopoty z netem. 

profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Tylko dlaczego na tv Panasonic prędkość internetu po wifi mam 80 Mb/s ?

profile.country.PL.title
TomTheMenace
Użytkownik

To, że przy jednostkowym teście wyjdzie ci tyle lub inaczej nie świadczy zupełnie o stabilności twojego połączenia internetowego. Żeby przeprowadzić rzetelny test twojej sieci musiałbyś monitorować połaczenie np. przez 24h i dopiero na tej podstawie wyciągać wnioski. Ponieważ najprostsze rozwiązania problemów są przeważnie najwłaściwsze, należy przyjąć, że masz kłopoty z internetem i najpierw to dokładnie zweryfikować.

Spróbuj również wyczyścić cache YouTuba, może to pomoże?