Podziel się wrażeniami!
Mam pytanie do Supportu Sony.
Czy filmy 4K na Nowej aplikacji youtube wersja 2.02.14 nie chodzą płynnie na modelu 49XE9005 ?
Oczywiście, że chodzą. Jeśli wykluczymy jakość transmisji internetowej, przyczyną przycinania filmów 4k może być nie do końca "dogadujący" się TV z routerem na 5 Ghz. Podłącz się na testy do sieci 2.4 GHz i zobacz, czy nie będzie lepiej. Oczywiście możesz na testy posłużyć się również kablem ethernetowym...
Tylko , że na wbudowanej oryginalnej aplikacji You Tube nieaktualizowanym, wszystko chodzi płynnie.
Na 2,4 Ghz tnie, na 5Ghz tnie na aplikacji you tube zaktualizowanej, a zależy mi na połączeniu wifi.
Sprawdź w takim razie połączenie po kablu. Jak dla mnie, to masz kłopoty z netem.
Tylko dlaczego na tv Panasonic prędkość internetu po wifi mam 80 Mb/s ?
To, że przy jednostkowym teście wyjdzie ci tyle lub inaczej nie świadczy zupełnie o stabilności twojego połączenia internetowego. Żeby przeprowadzić rzetelny test twojej sieci musiałbyś monitorować połaczenie np. przez 24h i dopiero na tej podstawie wyciągać wnioski. Ponieważ najprostsze rozwiązania problemów są przeważnie najwłaściwsze, należy przyjąć, że masz kłopoty z internetem i najpierw to dokładnie zweryfikować.
Spróbuj również wyczyścić cache YouTuba, może to pomoże?