anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

55XD7005 HDR

profile.country.PL.title
Artur-73
Użytkownik

55XD7005 HDR

Witam. Czy Sony KD-55XD7005 posiada HDR? Nigdzie w ustawieniach nic niema żeby aktywowac funkcję. Jak sprawdzić czy posiadam HDR?

14 ODPOW. 14
profile.country.PL.title
miras1972
Poszukiwacz

Odtwórz jakiś materiał HDR. Kliknij Action menu/Obraz i sprawdż czy tam wyświetla "Tryb obrazu HDR"

profile.country.PL.title
ukpipaa
Użytkownik

Action menu-> Obraz-> Ustawienia zaawansowane-> Opcje wideo. Przynajmniej w moim 55xe8599 tak jest. Tam masz możliwość włączenia ale nie licz na cuda sony ma w dupie hdr poczytaj inne wątki na ten temat. 

profile.country.PL.title
kosa16051971
Użytkownik

Kosecki
profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Według mnie HDR w TV Sony to jakaś porażka, obraż jest dużo gorszy niz bez włączonego HDR

profile.country.PL.title
Artur-73
Użytkownik

profile.country.PL.title
kosa16051971
Użytkownik

Poczytałem sobie o twoim modelu xd 7005,i wyczytałem,że ten model w momencie trafienia na półki nie miał jeszcze wsparcia HDR,miało to nastąpić z którąś aktualizacją,ale którą to nie wiem.  Wejdź sobie w dane techniczne twojego modelu na sony,tam pisze wsparcie HDR-tak.Aktualizowałeś tv?

Kosecki
profile.country.PL.title
Artur-73
Użytkownik

Dziękuję za odpowiedź tak aktualizuje się na bieżąco Podejrzewam że ma to HDR tylko w ustawieniach Nie ma nigdzie włącz wyłącz A chciałem sprawdzić jak to wygląda

profile.country.PL.title
kosa16051971
Użytkownik

Podobno u ciebie jest tak,że jak wykryje materiał hdr,to wtedy się włączy.

Kosecki
profile.country.PL.title
Artur-73
Użytkownik

Aha rozumiem czyli działa z automatu jak wykryje właśnie HDR dlatego po ustawieniach nigdzie nic takiego nie ma wielkie dzięki kolego. Czyli HDR nie ma nic wspólnego z tym że obraz na nim jest bardziej żywy i naturalny niż na normalnych telewizorach