Podziel się wrażeniami!
Czesc
Mam problem z telewizorem 55xe8096, skończyły mi się juz pomysły wiec liczę na pomoc tutaj, mianowicie:
Telewizor nie widzi pendrive 64gb Kingston hyperX, w ustawieniach dysk się wyświetla ale jako "bezpiecznie odłączony" i nie da się tego zmienić. Pojawia się także na wszystkich 4 portach (według ustawień)
Pendrive ma dobre ustawienia:
-format exfat, choć próbowałem nawet z ntsfem, formatowany przed chwila
- system partycji odpowiedni mbr
-usb 3.0 podłączony do portu USB 3.0 900ma
Co gorsza, inny pendrive w formacie fat32 16gb czytany jest bezproblemowo
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Cześć Spróbuj rozwiązania z tej strony, ja naprawiłem tak swojego pendriva.
Cześć Spróbuj rozwiązania z tej strony, ja naprawiłem tak swojego pendriva.
@Vadmae warto aby ktoś z Sony się wypowiedział mam to samo pendrive można formatować na wszelakie sposoby można restartować TV można go przywracać do ustawień fabrycznych i nic nie pomoże pendrive jest zapamiętany przez TV jako zawsze odłączony i TV go nie widzi co dziwne bo na komuterze moja pamięć działa prawidłowo.Czekam na jakąś aktualizację może coś się zmieni ale takie babole nie powinny się zdarzać do tego TV raz widzi 3 x nie widzi dysku HDD i nagrań ,które na nim mam @djrychu może zadasz pytanie dla supportu do tego codziennie zmieniająca się kolejność aplikcji w Home można je sobie układać po swojemu a i tak na drugi dzień są nie wiem po czyjemu .
Pobawienie sie rejestrem, dodanie zabezpieczenia i ustawienie go na 0 pomoglo, dziwna sprawa, dzieki
@marcinor a już postawiłem krzyżyk na tym pendrive skądinąd prawie nowym USB 3.0 nie pomógł sposób pierwszy z tego rozwiązania ale spróbowałem drugiego z polecenia wiersza i się udało wielkie dzięki !