Podziel się wrażeniami!
Dzień dobry, posiadam tv 65a83j z wbudowanym mikrofonem natomiast tv nie reaguje na komendę hey Google...wiem że w j. polskim nie działa ale u mnie nie reaguje w ogóle. Ma ktoś pomysl czemu?
Ale nigdy nie działał czy przestał działac? Zacznij od resetu do ustawień fabrycznych może...
Po pierwsze z tyłu TV powinien być włącznik mikrofonu. Po drugie, inaczej niż w przypadku mikrofonu w pilocie, mikrofon w TV nie zadziała jesli Google nie uruchomi usługi w j.polskim.
A możesz mnie nakierować na ten włącznik mikrofonu? Niestety nic nie widzę...język ustawiłem na angielski ale również nie działa
Nie mam w tej chwili gdzie podejrzeć dokładnie, ale powinien być switch gdzieś w okolicach gniazd HDMI, USB z tyłu telewizora
Ok, znalazłem wszystko działa ale jak ustawie język angielski w TV...ale rozpoznaje tez język polski mimo ust angielskiego...jedyny problem to menu angielskie przy polskim nie ma opcji z wbudowanym mikrofonem wiadomo czy planują aktualizacje aby to działało? Chyba to nie problem jeżeli działa z pilota
Witam,
Z waszych opisów wynika, że problem leży po stronie dekodera. Proponuję zajrzeć do menu dekodera NC+. Być może jest jakaś opcja menu odpowiadająca za sterownie urządzeniami po HDMI. Proponuję ją wyłączyć i zobaczyć czy jest tak samo.
Pozdrawiam