Podziel się wrażeniami!
Witam,
Ostatnio sprawdziłem i dostępna była nowa aktualizacja mojego telewizora. Po instalacji zaczęły się problemy a mianowicie:
1. Soundbar opieszale się uruchamia razem z telewizorem (łapie dopiero po kilku chwilach 2-3 minuty).
2. Jak już się uruchomi to dźwięk z TV gra razem z soundbarą i muszę ręcznie przełączyć na dźwięk z soundbar lub wyłączyć pilotem dźwięk TV.
3. Przy wyłączeniu soundbary wyskakuje błąd na TV dotyczący komunikacji między TV na soundbarem.
Przed aktualizacją w/w błędy nie występowały. Czy ewentualnie można jakość cofnąć aktualizację telewizora lub jakoś naprawić te irytujące problemy?
Sprzęt to - TV Sony 65XF9005 a soundbar Klipsch bar 48 + głośniki tylne Surround 3
Do telewizora dodatkowo podłączony jest dekoder NC+ 4k, oraz PS4 Pro.
Pozdrawiam
W telefonie można obniżyć 3 plikowcem, robiłem to nie raz. Potem wgrywasz co chcesz. Poczytaj sobie na ten temat.
Poczytaj, prosta sprawa.
To w TV też można zapewne przez USB.
Po przestudiowaniu nie jednego forum sam się nie odważyłem tego zrobić, i udałem się do wielu serwisów zajmujących się tematem, każdy z nich odmówił zabiegu z powodu blokady bootloadera, no ale jak wiesz lepiej.
A z tego linka co podesłałeś wystarczyło przeczytać 2 post i po temacie.
Tu już nie chodzi o to. To jest chore ze wpuścili taka aktualizacje, ciekawe ile ludzi ma teraz ten problem.
Myślałem że jednak firma Sony to dobra marka.
Babol może się trafić każdemu ale najważniejsze teraz aby jak najszybciej to poprawili.
Tak to prawda. Najlepiej wył aktualizacje o ile się błąd naprawi,, w co wątpię . Było dobrze, to polepszyli. Rozwiązanie kupić inny tv.