anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

65XH9505 a HDD

profile.country.PL.title
w26rysiek
Użytkownik

65XH9505 a HDD

Witam wszystkich. Po ostatniej aktualizacji telewizor czasem nie odczytuje nagrań z na HDD. Po miękkim resecie wszystko wraca do normy i nagrania są widoczne. Po kilku dniach znów ich nie widzi i tak w kółko...reset i są. Nie chce mi się przywracać tv do ustawień fabrycznych bo stracę nagrania przy rejestracji HDD, a pewnie by pomogło. Ewentualnie wyrejestrowanie dysku i ponowna rejestracja co wiąże się też ze skasowaniem nagrań. Czy ma ktoś podobny problem?

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Witam,

Niestety, nie ma na obecną chwilę możliwości naprawienia tego problemu bez utraty nagrań. Istnieje jednak możliwość, że kolejna aktualizacja poprawi ten kłopot.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
WojT20
Użytkownik

Jest jeszcze jedna opcja - następna aktualizacja jeszcze bardziej wszystko popsuje. Patrząc na to co SONY robi aktualizacjami to jedną rzecz naprawia a dodaje kilka nowych problemów.  Wygląda to jakby osoby piszące oprogramowanie bały się zwolnienia, więc eliminują problemy, które same tworzą. 

profile.country.PL.title
xmalekox
Poszukiwacz

Ja mam inny (ale zbliżony) model 55XH9096 i:

1. odtwarzanie zawiesza się w czasie oglądania nagarnia z Polsatu (w przyspieszeniu, na TVP bardzo rzadko) więc korzystanie nie ma sensu

2. oczywiście też TV nie obsługuje pendrive, zaś HDD kradnie cały! (nie wystarczy mu partycja)

Więc nawet gdy wyjdzie nowa aktualizacja to nic nie będę wiedział. Nie będę tracił całego HDD i plików z niego, bo być może Sony coś naprawiło. Akurat zepsuł mi się stary HDD po podłączeniu do TV, ale to chyba nie wina TV (pewności brak, bo po podłączeniu pendrive do TV i wyłączeniu TV potem Windows alarmuje o konieczności naprawy systemu plików, co oznacza że TV nie zamyka dostępu do plików), więc już nie mam na czym testować.

profile.country.PL.title
w26rysiek
Użytkownik

A jednak zdecydowałem się przywrócić tv do stanu fabrycznego. I małe zdziwienie, już można bezproblemowo wyłączyć czerwoną diodę mikrofonu, po włączeniu opcji dioda led mikrofonu, teraz  świeci się led w kolorze żółtym, ta sama co sygnalizuje działanie pilota, a co ciekawsze po podłączeniu HDD wszystkie nagrania pozostały, wyświetlłil się  komunikat, że ten dysk jest już zarejestrowany w systemie.??????? zobaczymy czy za kilka dni nagrania będą widoczne czy ponownie trzeba robić miękki reset.

profile.country.PL.title
w26rysiek
Użytkownik

Niestety po włączeniu dzisiaj tv, nie ma widocznych nagrań. Po miękkim resecie wszystko wróciło do normy i nagrania są widoczne. Czyli bez zmian. Po normalnym włączeniu, tv nie znajduje HDD podpiętego pod USB.