Podziel się wrażeniami!
Posiadam 65ZD9 i bluray x800 oraz film bluray + bluray 4k hdr
Telewizor nie poprawnie generuje odcienie w ciemnych scenach zamienia wszytko na zielony, tak się tylko dzieje gdy włącze filmy bluray FullHD przy odtwarzaniu filmów 4K wszytko jest ok, telewizor był kalibrowany przez hdtypolska jak widać nic to nie dało, był też w serwisie SONY tam nie stwierdzono usterek (nawet nie zainstalowali najnowszej aktualizacji), Sprawdzałem inne modele XD93 XD94 oraz XE93 tam takich efektów z zielenią nie ma.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Na polskim portalu z testami TV ekscytowali się na Smerfach lampą gdzie w trybie HDR był wyraźniejszy płomień w lampie na LCD vs OLED o takich szczegółach piszesz ? Zaraz się ściemni to zrobię Ci jeszcze raz te zdjęcia zresztą i tak je robiłem przy jednej żarówce ale kit świadomy jestem wad ale jak piszę nie interesuje mnie jakiś szczegół w filmie no chyba ,że jest kluczowy dla fabuły i bez niego niezrozumiesz filmu na codzień jest to bez znaczenia nie jestem maniakiem obrazu aczkolwiek wymagającym użytkownikiem a to co przedstawiłeś nie występuje u mnie nawet w 10%.Ustawiam obraz aby te mankamenty wykluczyć nawet kosztem szczegółów i jak piszę nie jest to idealny TV ale w zupełności spełnia moje oczekiwania i jest marzeniem pewnie wielu.CDN.
no i co myślisz ,że gdzie indziej jest lepiej ??? https://www.youtube.com/watch?v=PaeUhwscXg8#t=25.682199 Można się katować spadającymi kulkami ale kiedy ostatni raz widziałeś takie w filmie ?
I za chwilę włącza się wygaszanie i efektu nie ma tylko na prawdę po co się męczyć takimi testami codzienne oglądanie to zupełnie coś innego.Bronię trochę tego TV choć czasem irytują mnie jakieś jego wady ale na codzień to idzie w zapomnienie no ale każdy czego innego oczekuje.