Podziel się wrażeniami!
Witam, może ktoś ma podobny problem? Otóż sprawa dotyczy możliwości przesyłania plików wideo lub zdjęć za pomocą telefonu, w moim przypadku iPhone xs max, na duży ekran.
AirPlay w TV jest włączony z opcją wpisania hasła tylko raz, niestety ekran TV pozostaje ciemny i nie wyświetla żadnych zdjęć. Oczywiście oba sprzęty są w tej samej sieci wifi, nie rozumiem dlaczego tak się dzieje
Pozdr
Włącz klonowanie ekranu w iPhone
Oczywiście mam to wlaczone
Witam, dziś aktualizowałem iOS do wersji 14 i nadal nie mogę przeglądać zdjęć za pomocą AirPlay na telewizorze. W tym wypadku twierdze, że jest to wina oprogramowania TV
Witam,
@wiwodzi skierowałem Twój problem do supportu - oto odpowiedź:
W pierwszej kolejności - upewnić się, że tv zsynchronizowany z data i czasem ( ustawienia data i godzina/użyj czasu z sieci).
Jeśli ustawienia są poprawne, reset najlepiej obu urządzeń.
Pozdrawiam
Witam, w ustawieniach TV - Data i godz są ustawione na automatyczną regulację z sieci. Zresetowałem tv i telefon, ku mojemu zdziwieniu udało mi się wyświetlić zdjęcie z telefonu na około 2 sek, po tym czasie ekran TV zgasł i pokazała się informacja AirPlay. Dalej twierdzę, że oprogramowanie Tv jest nie dopracowane.
Witam,
@wiwodzi skierowałem ponownie Twój problem do supportu - oto odpowiedź:
W tej sytuacji, jesli zalecenia nie pomogły, zalecamy odwiedzenie strony producenta urzadzeń, które łączą się z Tv:
Pozdrawiam
Witam,
zgodnie z listą mój TV jest zgodny z funkcja AirPlay ale w dalszym ciągu nie zmienia to faktu, że nie mogę strumieniować zdjęć lub video 👎
Witam,
@wiwodzi jeszcze raz skierowałem Twój problem do supportu - oto odpowiedź:
Proszę o dokładne zapoznanie się z artykułem na temat funkcjonalności AirPlay:
oraz warto zresetować odbiornik do nastawień fabrycznych:
Zakładam, że TV jest zaktualizowany do najnowszej wersji.
Pozdrawiam
Witam, krótkie przypomnienie dla użytkowników iPhonów, rok temu działała aplikacja w App Store pod nazwą AllCast, która strumieniowała zdjęcia i video bez żadnego problemu (niestety nie jest już wspierana).
Teraz tv Sony oferują AirPlay i zaczęły się problemy, powiedzcie proszę jak można rozłożyć tak prostą możliwość strumieniowania plików video lub zdjęć.
Masakra