Podziel się wrażeniami!
Nieudacznicy z sony wydali aktualizację, oczywiście znowu popsuła działanie telewizora, tym razem w postaci utrudnionego przełączania programów, telewizor muli i kręci zanim program się włączy. Ludzie dajcie sobie spokój z tą firmą. Od lat nie umieją naprawić problemu odbioru programu TVP 4K, dziady...
A w jakim to TV?
Skoro jest kółeczko przy przełączaniu kanałów to w końcu Android10, wiele osób wyczekiwało tej aktualizacji, wygląda na to, że wszystkie z 2019/2020 doczekały się Android10. TVP4K jak nadawał zawieszał się TV na tym kanale ale na Android9. Być może na Android10 tego problemu by nie było, ale to tylko moje przypuszczenie. Sam posiadałem XG8305 z 2019 i telewizor się resetował podczas oglądania TVP4K, ale to był Android9.
Mam SONY KD-49XH9505 i kilka dni temu był kolejny update! Teraz jest PKG6.6152.0719EUA
No i gorzej - zawiesza się. Tylko reset przez wyjęcie wtyczki z kontaktu!
Jak często występują u Ciebie zawieszenia, czy są przypadkowe? Czy przy jakichś określonych czynnościach?
Wg moich doświadczeń A10 się częściej zawieszał niż Android9 w SONY. Z jakiegoś powodu SONY czekało z aktualizacją do Android10 kilka lat. Nawet wcześniej w wielu TV z 2019 i 2020 wypuścili aktualizację do A10, a później ją wstrzymali. Pojawiła się ponownie ale dopiero w czerwcu 2024.
Podczas przeglądania EPG. A wczoraj gdy chciałem włączyć - zaplanować nagrywanie totalna zawiecha.
Dopiero pomogło wyjęcie wtyczki z prądu.