- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Aktualizacja wewn. oprogram. do wersji 5.457 (dla rocznika 2015)
Korzyści i udoskonalenia
- Rozwiązano problem występowania czarnego ekranu podczas dekodowania obrazu w formacie HEVC z tunera telewizora
- Poprawiono działanie Wi-Fi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dziękujemy za informację, na pewno przyda się wielu użytkownikom.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam KD-65XD9305 i po aktualizacji do 5.457 zmienił się obraz. O ile obraz przy oglądaniu TV z anteny nie zmienił się, o tyle, gdy korzysta się z aplikacji do oglądania, to obraz zmienił się bardzo mocno. Mam tu na myśli takie aplikacje jak Canal+, Netflix, Dreamplayer, HBOGo, KODI, Player.pl i wszystkie te aplikacje w których po wciśnięciu przycisku na pilocie Actiom Menu widzimy napis Aplikacje. Po aktualizacji w aplikacjach obraz zrobił się zbyt ciemny i pomimo usilnych regulacji nie daje się go rozjaśnić. Wygląda to tak jakby zostało ograniczone podświetlenie matrycy.
O ile wcześniej czekałem na każdą nową aktualizację, o tyle teraz boję się te aktualizacje instalować, ponieważ, każda kolejna aktualizacja psuje coraz bardziej telewizor.
Prośba do Sony. Nie psujcie obrazu w swoich TV i przywróćcie ustawienia obrazu do stanu tak jak to było w poprzedniej wersji oprogramowania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A reset fabryczny po aktualizacji robiłeś ? Czasami dopiero po nim wszystkie ustawienia wracają do normy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Muszę sprostować swój poprzedni post z tego miejsca. Powodem "zmian" o których tu wcześniej wspomniałem nie jest chyba aktualizacja a inna aplikacja której używałem i też została zaktualizowana w tym samym czasie (zbieg okoliczności). Wczoraj pobawiłem się nieco z tv i wydaje się że aktualizacja nie namieszała (przynajmniej na naszych modelach 756c). Przepraszam za wprowadzone zamieszanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nadal słaby obraz 4k hdr z tunera C+...chyba jednak nie ma co liczyć na cuda.
Zrobił mi się problem z wyszukiwaniem kanałów telewizji naziemnej...1/3 paska postępu i dalej nie wyszukuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zrobiłem przywrócenie ustawień fabrycznych od razu po tym jak zauważyłem, że obraz jest do kitu, że z obrazem jest coś nie tak. Niestety nic to nie dało. Potem zacząłem pstrykać wszystkimi ustawieniami obrazu (regulacja w zależności od oświetlenia zewnętrznego, lokalne przyciemnianie, zwiększanie kontrastu itp). W pewnym momencie obraz znów zaczął być normalny.. Wygląda to tak jakby coś się przycięło przy aktualizacji.
Odnośnie aktualizacji, to ta aktualizacja jest w zamian nowego androida o którym tyle tu się pisało?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Miałem raz coś podobnego w xf9005. Pomogło samo zerowanie w zakładce ustawienia obrazu bez resetu fabrycznego. Fajnie, że Sony daje jeszcze aktualizacje do starszych tv. Ale z drugiej strony jest to trochę rosyjska ruletka. Bo były opisywane przypadki, gdy tv. po takim aktualizowaniu już się nie podnosił. Po gwarancji jednym słowem jest to już jakieś ryzyko...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zalecam nie aktualizować oprogramowania do najnowszej 5.457 (bubel) - również jest wada, jeśli ktoś używa ARC pod HDMI4, lub chce podpiąć pod HDMI4 użądzenie z obsługą ARC - wtedy wejście HDMI4 nie działa, a tym samym ARC (Audio Return Chanel).
Ostatnia możliwa aktualizacja jaką znam to 5.417 (nie wiem jak to wszystko wyglądało na nowszej 5.435).