anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

ANDROID 6 już NIE do pobrania

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

ANDROID 6 już NIE do pobrania

No tak stało się SONY wstrzymało aktualizację sytemu Android do wersji 6.U mnie na XD93 poszło bez większych problemów robiłem to też na W755C też ok ale jak czytam co u ludzi się działo to aż nogi mam miękkie.Teraz SONY nawet na maile nie odpowieada nie mówiąc już o tym forum gdzie zachęcali do komentowania aktualizacji ! Podzieliłem się co nie działa jak powinno ale odpowiedzi już nie otrzymałem.Napisze tutaj może macie podobnie ?
Otóż pierwsza rzecz jaką zauważyłem to przy właczonej opcji jak bezczynność TV po 1 h pojawia się komunikat naciśnij DOWOLNY klawisz a by TV się nie wyłączył.CO dla SONY znaczy dowolny klawisz na pilocie nie wiem bo naciskając Vol+ Vol- ,uruchamiając GUIDE,przełączając kanał funkcja z komunikatem jest dalej aktywna na ekranie a raz po nacisnięciu Vol nastąpił restart telewizora (klawisz OK kursora działa na dezaktywację).Druga sprawa to możliwośc przenoszenia aplikacji na pamięc przenośną nawet działa ale raz na jakiś czas nie widzi wogóle aplikacji z pamięci przenośnej pomaga tylko miękki restart i trzecia sprawa korzystam z modułu CI+ i zawsze po włączeniu TV zastanawiam się czy będę musiał restartować bo nie widzi satelity - problem z sygnałem sprawdź ustawienie anteny- miękki restart i nie muszę sprawdzać ustawienia anteny bo już wszystko odbiera. I na koniec konkluzja gdybym ja w swojej pracy odwalił taki numer to już dawno byłbym na zasiłku.

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

czyli dobrze ze w swieta nie wydali...

//

na razie zaobserwowałem tylko, że czasami zamiast wyłączenia tv mam reseta.

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

no u mnie poszło dobrze :slight_smile: jak pisałem kilka błędów poprawili kilka rzeczy schrzanili a to co było do poprawienia według mnie oczywiście zostało po staremu ,że wspomnę o HDR ,króre jest do włączenia na YT ręcznie a na wbudowanym tunerze satelitarnym nie ma takiej opcji.Mogę włączyć do materiału z lat 70-tych w formacie 4:3 z VHS-a HDR (co i tak nie daje efektu oprócz jaskrawości) a do programu z satelity w HDR nie mam możliwości włączenia HDR kuriozum ! Prędzej siódemkę dadzą niż poprawią szóstkę :tongue:

profile.country.PL.title
bruk79
Poszukiwacz

Ja zdążyłem zaktualizować swój KD-55XD8505 do androida Marshmallow... i jestem mega zawiedziony. Aktualizacji dokonałem jak tylko została ona udostępniona. Bardzo liczyłem, że usunie ona wiele, naprawde wiele niedoróbek, na które w momencie zakupu przymykałem oko (teraz nie będę wymieniał). Sprzedawca w sony centre zachwalał androida, leciały same ochy i achy. Wszystko co mówił i tak w głowie dzieliłem przez dwa, bo wiedziałem że nie jest aż tak różowo. To w końcu dość nowa technologia. W androidzie 5 było dużo niedoróbek, ale po aktualizacji systemu do wersji 6 uważam że sony zrobiło sobie z ludzi zwykłą kpinę - telewizor resetuje sie sam kilka razy dziennie i to w zupełnie losowych momentach. Czasami w trakcie oglądania programu tv, a czasem podczas poruszania się po menu. Innym razem po wzięciu pilota do ręki i próbie zmiany kanału. Straszna lipa. Jestem bardzo zawiedziony. Sony sprzedaje sprzęt za niemałe przecież pieniądze, a klienci dostają tak bardzo niedopracowany produkt. Czuję się zwyczajnie oszukany. Teraz sony pisze, że aktualizacje wstrzymuje, a ci co ją pobrali mają się nie przejmować. he????

profile.country.PL.title
JANEKS_1957
Użytkownik

The newer “BRAVIA ATV2” (2016) platform, which all models after July 2016 are based on, features the MT5891 (MT5596) SoC with 4 equal 64-bit Cortex A53 cores.

Do poczytanie i wszystko jasne:

https://docs.google.com/document/d/1EPzlq_ipIPMCDoMqMgDl0IuKmTsMoZHeKKwE_zxbFUk/pub

profile.country.PL.title
bruk79
Poszukiwacz

Dzięki za link. Bardzo ciekawy wywód. Szkoda, że nie natrafiłem na to kilka miesięcy temu kiedy kupowałem tv z androidem. Pewnie zapaliłaby mi się wtedy czerwona lampka. Nie liczę na wyeliminowanie błędów. Szczególnie gdy widzę w jaki cwany sposób sony obiecuje ludziom gruszki na wierzbie. Kasa w błoto i nauczka na przyszłość.

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

Niezły wpis z tym linkiem, ale jednak brakuje mi tu odniesienia do tego co oferują inne telewizory. Jest bardzo dużo prawdy w tym wszystkim, ale argumenty na NIE wynikają nie tylko z tego że ktoś kto zajmował się AndroidTV zrobił to ŹLE, tylko że system ten NIE MA JESZCZE tego wszystkiego co praktycznie mógłby oferować gdyby się ktoś bardziej przyłożył. 

Dlatego sam powtarzam, SmartTV powinien być jednym z elementów przy wyborze telewizora a nie głównym argumentem. Bo ktoś chce obrazu i na nic mu ten smart będzie - interesuje go tylko to, jak TV wyświetla obraz, za przesył obrazu, dźwięku itp. odpowie sprzęt zewnętrzny itp.

AndroidTV nie jest pozbawiony wad, ale trudno nazywać wadą to, czego system nie posiada (ok, wyjątek stanowi Fiat Multipla którego nic nie ratuje). AndroidTV mocno ingeruje w telewizor i to jest problem - mając  własny system, jak Tizen, rozwijamy go pod telewizor i jego komponenty. androidTV jest systemem zewnętrznym, co powoduje że SONY musi poradzić sobie z Google aby dograć wszystko (inne firmy podobnie). 

www.karczma.edu.pl - Dowiedz się więcej o AndroidTV