- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Android 7 dla 2-15 i 2-16 do pobrania ze strony
jak w temacie można pobrać Nougata ze stronki i wymieniać się spostrzeżeniami zobaczymy co się zmieniło co ulepszyło a co s.......pitoliło
2015 i 2016 seria W :
https://www.sony.pl/electronics/support/lcd-tvs-android-w75xc_w80xc-series/kdl-50w755c/downloads/000...
2015 i 2016 seria X i XD:
https://www.sony.pl/electronics/support/lcd-tvs-android-xd93xx_x93xxd_xd94xx_x94xxd-series/kd-65xd93...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czy wiecie może na czym polega HDR HLG (Hybrid Log Gamma) i czy będzie dotyczył aplikacji Netflixa?
Przyznam, że obecnie coraz więcej mediów wychodiz ztym niesczęsnym HDR i nie ma możłiwości przęłączenia sygnału w 4K.
Nasz TV HDR Ready odtwarzają ten HDR na tyle fatalnie, że wygląda to gorzej niż zwykłe HD 720p na Netflixie.
Ani w apce ani w TV nie ma możłiwości wyłączenia Auto włączania HDR...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@redrum1906no więc właśnie temat już chyba nie do załatwienia a najprostszym było by możliwość wyłączenia tego biednego HDR-a w naszych TV dla mnie jest to też porażka jakaś na Netflixie a firma Sony jest strasznie niekonsekwentna w umieszczeniu tego trybu obrazu w menu zawsze podaję za przykład YouTube na ,którym nie ma możliwości oglądania HDR-a a jest możliwośc włączenia go z trybu obrazu nawet na materiałach sprzed kilkudziesięciu lat nagrywanych w formacie VHS a na przykład nie ma takiej możliwości na wbudowanym tunerze satelitarnym gdzie są jakieś kanały z satelity nadawane w HDR i HLG.Netflix posatwił na Dolby Vision i widać będzie się go trzymał w naszych TV pozostaje męka obecnego HDR-a.Sony w ogóle kuleje z nowymi formatami a jak je już wprowadza to z tego co wiem działąją tylko po HDMI także Netflix też odpada.Ale może my się nie znamy a jest to obraz referencyjby jak kino Pro ,którego nie trawię.
https://www.spidersweb.pl/2017/11/hdr-hdr10-dolby-vision-hlg.html
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cóż, więc wieczorem próba - telewizor na przedłużonej gwarancji to i ryzyko mniejsze
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
a czy seria XE85 obsluguje HDR HLG ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pobrany zainstalowany XD93 na szybko co zauważyłem:
-dodany obraz w obrazie taka trochę popierdułka muszę się pobawić i sprawdzić funkcjonalność
-zmienione menu główne już nie na całą stronę a tylko pasek boczny po prawej
-dodana opcja obrazu HDR w trybie obrazu z wbudowanego tunera sat jednak sztuczny wybór to też jakaś porażka a ten automatyczny również nie wiem co gorsze chciałem mam interesuje mnie czy z SAT wykryje HLG
-działa DS4 w wersji v1 jednak po włączeniu pada nie zapala się już niebieskie podświetlenie na znak łączności z TV
-troszkę inny układ menu Help
-dodana Samba interactive (do obczajenia)
-przeglądarka internetowa - zamiast Opery Internet Browser z możliwością wyszukiwania głosowego
-po wejściu w Home leci obraz z TV jednak po wejściu w jakąś funkcję głębiej ,która powoduje zanik obrazu i wyjściu jest czarny ekran nie uruchamia się już obraz z TV obraz pojawia się dopiero po przejściu na odpowiednie wejście
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Na kanale demonstracyjnym z Astry SES UHD DEMO wykrywa HDR,gdzieś był kanał emitujący HLG,muszę na spokojnie go poszukać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
7.0.Czekałem bardzo na aktualizacje,na xd8505 Menu obrazu się zmieniło,działa plynniej ,lecz nadal nie ma ustawienia try Gra Hdr.,tylko każdy materiał wysyłany do tv zmienia się na....HDR Wideo i ***** zbita i HBO go przestało działać
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Z mojej perspektywy istotnie na +zmieniają się dwie rzeczy:
- przytrzymanie HOME pozwala przełączać się pomiędzy aplikacjami uruchomionymi w pamięci
- boczne menu obrazu nie przysłania całego ekranu
Dalej system działa jak rasowe "ścierwo" (jak Android 2.1...), odczucia użytkowania fatalne. Oczywiście nic się nie zmieni bo SONY wsadziło super Mediateka;-) Updateów do OREO dla 2015 też już raczej na 99% nie bedzie.
Trzy krytyczne wady w przypadku mojego użytkowania TV X8509C to:
- fatalna szybkosć działania systemu
- brak możliwości wyłączenia Pseudo HDR w TV (Netflix HDR wygląda tragicznie! WSTYD SONY!!!)
- mam wsadzony moduł UPC do slotu kart tunera. Od ponad roku po włączeniu jakiegokolwiek kanału wyskakuje okienko z aktualizacją. Po 5% aktualizacji końćzy się niepowodzeniem. Nic z tym nie mogę zrobić. Jest to mega irytujące! Nie ma możłiwości wyłaczenia sprawdzania aktualizacji.
Po 2 latach użytkowania TV mogę ocenić:
- OBRAZ: 7+/10
- UŻYTKOWANIE: 3/10
- WSPARCIE KLIENTA: 1/10
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Andek 7 zainstalowany. Wszystko bezproblemowo tzn telewizor odpalił się po aktualizacji ale niedoróbki nadal pozostały (brak dzwięku przu guide i ogólna powolność). Menu faktycznie inaczej rozłożone i trzeba się przyzwyczaić. DS4 działa, HDD rec działa (programy nagrane przed aktualizacją otwierają się). W ustawieniach - dźwięk jest opcja "dźwięk do głośników telewizora i innego urządzenia" gdzie jest napisane o urządzeniach bluetooth z protokołem A2DP. Sparowałem słuchawki BT ale dźwięku nadal przez nie nie ma ( słuchawki po sparowaniu mają ikonę klawiatury). Nie wiem czy mam szukać innych słuchawek BT czy to tylko ściema i słuchawki na BT nadal nie będą działać bez transmitera?
49x8005c
Pozdrawiam.
- « Poprzedni
- Następny »