anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Android 7 dla 2-15 i 2-16 do pobrania ze strony

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Android 7 dla 2-15 i 2-16 do pobrania ze strony

jak w temacie można pobrać Nougata ze stronki i wymieniać się spostrzeżeniami zobaczymy co się zmieniło co ulepszyło a co s.......pitoliło :slight_smile:
2015 i 2016 seria W :
https://www.sony.pl/electronics/support/lcd-tvs-android-w75xc_w80xc-series/kdl-50w755c/downloads/000...
2015 i 2016 seria X i XD:
https://www.sony.pl/electronics/support/lcd-tvs-android-xd93xx_x93xxd_xd94xx_x94xxd-series/kd-65xd93...

51 ODPOW. 51
profile.country.PL.title
redrum1906
Poszukiwacz

Czy wiecie może na czym polega HDR HLG (Hybrid Log Gamma) i czy będzie dotyczył aplikacji Netflixa?

Przyznam, że obecnie coraz więcej mediów wychodiz ztym niesczęsnym HDR i nie ma możłiwości przęłączenia sygnału w 4K.

Nasz TV HDR Ready odtwarzają ten HDR na tyle fatalnie, że wygląda to gorzej niż zwykłe HD 720p na Netflixie.

Ani w apce ani w TV nie ma możłiwości wyłączenia Auto włączania HDR...

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

@redrum1906no więc właśnie temat już chyba nie do załatwienia a najprostszym było by możliwość wyłączenia tego biednego HDR-a w naszych TV dla mnie jest to też porażka jakaś na Netflixie a firma Sony jest strasznie niekonsekwentna w umieszczeniu tego trybu obrazu w menu zawsze podaję za przykład YouTube na ,którym nie ma możliwości oglądania HDR-a a jest możliwośc włączenia go z trybu obrazu nawet na materiałach sprzed kilkudziesięciu lat nagrywanych w formacie VHS a na przykład nie ma takiej możliwości na wbudowanym tunerze satelitarnym gdzie są jakieś kanały z satelity nadawane w HDR i HLG.Netflix posatwił na Dolby Vision i widać będzie się go trzymał w naszych TV pozostaje męka obecnego HDR-a.Sony w ogóle kuleje z nowymi formatami a jak je już wprowadza to z tego co wiem działąją tylko po  HDMI także Netflix też odpada.Ale może my się nie znamy a jest to obraz referencyjby :tongue: jak kino Pro ,którego nie trawię.
https://www.spidersweb.pl/2017/11/hdr-hdr10-dolby-vision-hlg.html

profile.country.PL.title
kom-tur
Poszukiwacz

Cóż, więc wieczorem próba - telewizor na przedłużonej gwarancji to i ryzyko mniejsze :tongue_winking:

profile.country.GB.title
Sebby64
Poszukiwacz

a czy seria XE85 obsluguje HDR HLG ?

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Pobrany zainstalowany :slight_smile: XD93 na szybko co zauważyłem:
-dodany obraz w obrazie taka trochę popierdułka muszę się pobawić i sprawdzić funkcjonalność
-zmienione menu główne już nie na całą stronę a tylko pasek boczny po prawej
-dodana opcja obrazu HDR w trybie obrazu z wbudowanego tunera sat jednak sztuczny wybór to też jakaś porażka a ten automatyczny również nie wiem co gorsze :slight_smile: chciałem mam interesuje mnie czy z SAT wykryje HLG
-działa DS4 w wersji v1 jednak po włączeniu pada nie zapala się już niebieskie podświetlenie na znak łączności z TV
-troszkę inny układ menu Help
-dodana Samba interactive (do obczajenia)
-przeglądarka internetowa - zamiast Opery Internet Browser z możliwością wyszukiwania głosowego
-po wejściu w Home leci obraz z TV jednak po wejściu w jakąś funkcję głębiej ,która powoduje zanik obrazu i wyjściu jest czarny ekran nie uruchamia się już obraz z TV  obraz pojawia się dopiero po przejściu na odpowiednie wejście

profile.country.PL.title
kosa16051971
Użytkownik

Na kanale demonstracyjnym z Astry SES UHD DEMO wykrywa HDR,gdzieś był kanał emitujący HLG,muszę na spokojnie go poszukać.

Kosecki
profile.country.PL.title
Plczerwo1979
Poszukiwacz

7.0.Czekałem bardzo na aktualizacje,na xd8505 Menu obrazu się zmieniło,działa plynniej ,lecz nadal nie ma ustawienia try Gra Hdr.,tylko każdy materiał wysyłany do tv zmienia się na....HDR Wideo i ***** zbita i HBO go przestało działać 

profile.country.PL.title
redrum1906
Poszukiwacz

Z mojej perspektywy istotnie na +zmieniają się dwie rzeczy:

- przytrzymanie HOME pozwala przełączać się pomiędzy aplikacjami uruchomionymi w pamięci

- boczne menu obrazu nie przysłania całego ekranu

Dalej system działa jak rasowe "ścierwo" (jak Android 2.1...), odczucia użytkowania fatalne. Oczywiście nic się nie zmieni bo SONY wsadziło super Mediateka;-) Updateów do OREO dla 2015 też już raczej na 99% nie bedzie.

Trzy krytyczne wady w przypadku mojego użytkowania TV X8509C to:

- fatalna szybkosć działania systemu

- brak możliwości wyłączenia Pseudo HDR w TV (Netflix HDR wygląda tragicznie! WSTYD SONY!!!)

- mam wsadzony moduł UPC do slotu kart tunera. Od ponad roku po włączeniu jakiegokolwiek kanału wyskakuje okienko z aktualizacją. Po 5% aktualizacji końćzy się niepowodzeniem. Nic z tym nie mogę zrobić. Jest to mega irytujące! Nie ma możłiwości wyłaczenia sprawdzania aktualizacji.

Po 2 latach użytkowania TV mogę ocenić:

- OBRAZ: 7+/10

- UŻYTKOWANIE: 3/10

- WSPARCIE KLIENTA: 1/10

profile.country.PL.title
kom-tur
Poszukiwacz

Andek 7 zainstalowany. Wszystko bezproblemowo tzn telewizor odpalił się po aktualizacji ale niedoróbki nadal pozostały (brak dzwięku przu guide i ogólna powolność). Menu faktycznie inaczej rozłożone i trzeba się przyzwyczaić. DS4 działa, HDD rec działa (programy nagrane przed aktualizacją otwierają się). W ustawieniach - dźwięk jest opcja "dźwięk do głośników telewizora i innego urządzenia" gdzie jest napisane o urządzeniach bluetooth z protokołem A2DP. Sparowałem słuchawki BT ale dźwięku nadal przez nie nie ma ( słuchawki po sparowaniu mają ikonę klawiatury). Nie wiem czy mam szukać innych słuchawek BT czy to tylko ściema i słuchawki na BT nadal nie będą działać bez transmitera? 

49x8005c

Pozdrawiam.