Podziel się wrażeniami!
Witam,
mam KDL-50W808C Niestety nie jest to sprzęt idealny i co jakiś czas wymaga przywrócenia ustawień fabrycznych, nie tylko po aktualizacjach. W tej sytuacji pomocne byłoby rozwiązanie takie jak w smartfonach z androidem, gdzie po resecie można przywrócić aplikacje z kopii zapasowaj na koncie np. Google, o przywróceniu ustawień nawet nie śmiem marzyć. Może ktoś rozwiązał już ten problem?
Przyznam, że nie mam już ochoty instalować cokolwiek w telewizorze, jeżeli najpóźniej za kilka tygodni znowu będę musiał to powtarzać.
Witamy
Rekomendujemy próbę resetu systemu bez przywracania ustawień fabrycznych – kierujemy pilot w strone tv i przez kilka sekund naciskamy przycisk Power pilota (do momentu wyłączenia się TV, działanie znane ze smartfonów).
Pozdrawiamy
Zespół Sony
Niestety, reset systemu nie zawsze pomaga, stąd przydatna byłaby możliwość tworzenia kopii zapasowej na wypadek konieczności przywracania ustawień fabrycznych. Telewizor mam od sierpnia zeszłego roku, a do tej pory musiałem to zrobić 5 razy.
Podpisuje się pod tym pomysłem o kopii. Sam wcześniej podałem taki pomysł w jakimś temacie. Przycisk wznowienia/resetu systemu to każdy zna i niestety korzysta za często. Przywracanie do fabryki jedynym rozwiązaniem źle zainstalowanych sterowników. Jeszcze dodam opcje /możliwość rozbudowania pamięci wewnętrznej przez dodanie do systemu dysku(części dysku) HDD który użytkownicy zamontuja do USB nagrywania programów tv. 8gb to ciut mało za mało. No i właśnie cześć tej partycji HDD do rozbudowy wewnętrznej pamięci mogła by być na kopie ustawień androida,tv,apk.
Witam.
Generalnie nie związane z tematem, ale poszukiwania rozwiązania mojego problemu doprowadziły mnie do tego wątku.
Jak pewnie większość z Was mam problem z odtwarzaniem filmów Netflixa w jakości HDR. Co mnie dziwiło, że po aktualizacji systemu, a było kilka ostatnio, netflix zaczynał działać prawidłowo. Zwykły reset oczywiście nic nie dawał.
Ostatnio z uwagi na brak aktualizacji, byłem bliski przywrócenia ustawień fabrycznych. Nie chcąc tracić konfiguracji trafiłem tutaj.
Co ciekawe ostatnio dowiedziałem się, że jest coś takiego jak Tryb Awaryjny. Uruchomiłem go wciskając vol(-) w trakcie wyświetlania się logo androida przy wykonywaniu restartu. Wejście w tryb awaryjny niczego nie zmieniło, natomiast po wyjściu Netflix działa prawidłowo.
Mam nadzieję, że komuś pomogłem. Trzymajcie kciuki aby ta metoda była powtarzalna.
Pozdrawiam.