anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

AndroidTV - dodawanie skrótów do dowolnej aplikacji na ekranie Home :)

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

AndroidTV - dodawanie skrótów do dowolnej aplikacji na ekranie Home :)

Odpowiedź jest w materiale: https://www.youtube.com/watch?v=6FJytgbAyLE

Aby dodać skrót do dowolnej aplikacji, używamy APP CLONER dostępny w Google Play. Co ciekawe, pomimo że aplikacja jest dostępna w Google Play i kompatybilna z telewizorem, to Google Store w AndroidTV nie wyświetla jej. Dlatego intalację aplikacji warto wykonać zlecając ją z poziomu innego urządzenia --> Zaintaluj --> Wskaż urządzenie.

Aplikacja działa poprawnie, chociaż z tego co wiem, sklonowane aplikacje nie podlegają aktualizacji i trzeba wykonywać je ręcznie. 

www.karczma.edu.pl - Dowiedz się więcej o AndroidTV
Tak! Dobrze przeczytaliście tytuł, istnieje szybka i bezpieczna możliwość, utworzenia skrótu na ekranie głównym AndroidTV naszego telewizora. Rozwiązaniem jest aplikacja APP CLONER dostępna w Google Play. Aplikacja ta klonuje (dosłownie) każdą zainstalowaną na urządzeniu aplikację, tworząc w ...
Tagi (2)
4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Dzięki za cenne wskazówki :wink:

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

Może nie jest to odkrycie roku, ale jednak jest i warto o tym pamiętać, szczególnie że śledząc wiele wątków dot. android TV widzę, że nadal brak skrótów jest jakimś tam problemem dla instalujących z .apk. Osobiście uważam, że TVLauncher dostępny w Google Store telewizora jest dużo lepszym rozwiązaniem, jeśli mamy więcej aplikacji. Nie mniej ekran główny to ekran główny, ale też nie ma co go zaśmiecać. 

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Próbowałem Eska tv klonowac. Pupa blada. Mam zainstalowaną w Tv ale z apk,klonowanie nic nie dało.

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

A czy inne aplikacje klonuje prawidłowo? Jesli testowałeś tylko na jednej to upewnij się że włączyłeś te opcje dot. wyświetlania widgetu/ikonki (1 opcja lub 1 i 2) to ważne. Bez tego jest klon ale bez skrótów.