Podziel się wrażeniami!
Odpowiedź jest w materiale: https://www.youtube.com/watch?v=6FJytgbAyLE
Aby dodać skrót do dowolnej aplikacji, używamy APP CLONER dostępny w Google Play. Co ciekawe, pomimo że aplikacja jest dostępna w Google Play i kompatybilna z telewizorem, to Google Store w AndroidTV nie wyświetla jej. Dlatego intalację aplikacji warto wykonać zlecając ją z poziomu innego urządzenia --> Zaintaluj --> Wskaż urządzenie.
Aplikacja działa poprawnie, chociaż z tego co wiem, sklonowane aplikacje nie podlegają aktualizacji i trzeba wykonywać je ręcznie.
Witam,
Dzięki za cenne wskazówki
Pozdrawiam
Może nie jest to odkrycie roku, ale jednak jest i warto o tym pamiętać, szczególnie że śledząc wiele wątków dot. android TV widzę, że nadal brak skrótów jest jakimś tam problemem dla instalujących z .apk. Osobiście uważam, że TVLauncher dostępny w Google Store telewizora jest dużo lepszym rozwiązaniem, jeśli mamy więcej aplikacji. Nie mniej ekran główny to ekran główny, ale też nie ma co go zaśmiecać.
Próbowałem Eska tv klonowac. Pupa blada. Mam zainstalowaną w Tv ale z apk,klonowanie nic nie dało.
A czy inne aplikacje klonuje prawidłowo? Jesli testowałeś tylko na jednej to upewnij się że włączyłeś te opcje dot. wyświetlania widgetu/ikonki (1 opcja lub 1 i 2) to ważne. Bez tego jest klon ale bez skrótów.