Podziel się wrażeniami!
Witam,
czy ktoś jeszcze ma problemy z aplikacją do odtwarzania wideo "Video"? Przy przesyłaniu (rzutowaniu) filmu z komputera po sieci domowej WiFi (po kablu nie sprawdzałem) obraz jest nienaturalnie rozciągnięty w pionie (dopasowany na peły ekran w pionie i poziomie). W aplikacji "Video" na TV brak jakichkolwiek ustawień obrazu.
Czy SONY planuje poprawić wyświetlanie obrazu i wprowadzić ustawienia w aplikacji Video przy pomocy aktualizacji? Na Androidzie w telefonach aplikacja Video ma już wersję 9... .. i wszystko działa OK i można ustawiać pewne parametry wyświetlania a w TV jest wersja 1.. ..
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Problem rozwiązany po aktualizacji do Android 6
Czy SONY planuje udzieliś odpowiedzi?
Dziękujemy za zapytanie.
Z przyczyn technicznych nie mogliśmy udzielić wcześniej odpowiedzi. Pytanie zostało skierowane do odpowiedniego działu.
Proszę uzbroić się w cierpliwość. Odpowiemy niebawem.
Pozdrawiamy, zespół Sony.
Witam.
Mam ten sam problem. Obraz odtwarzany z komputera jest rozciągnięty pionowo i nie ma możliwości, żeby go zmienić. Na odtwarzaczu VLC jest prawidłowo wyświetlany. Problem dotyczy aplikacji Wideo. Sony mogłoby zająć się tym tematem i wydać aktualizację.
Pozdrawiam.
Problem jest nam znany. Wkrótce pojawi się rozwiązanie w aktualizacji.
Do pojawienia się aktualizacji proszę podczas odtwarzania zastosować poniższą procedurę:
-Naciśnij na pilocie Action menu
-Odnajdź i wybierz Informacje Video
-Nacisnij przycisk Back na pilocie
Pozdrawiamy, zespół Sony
Nie ma czegoś takiego jak "Informacje Video" ;(
Uprzejmie prosimy o cierpliwość i wstrzymanie się do czasu pojawienia aktualizacji. Jak wspominalismy, problem jest nam znany.
Pozdrawiamy, zespół Sony
MX Player załatwia wszystko, więcej do wbudowanego odtwarzacza nie wrócisz
Używając opcji "Rzutuj do urządzenia" na laptopie nie masz możliwości wyboru programu na, którym będziesz oglądał film. Uruchamia się automatycznie w aplikacji Sony. Oczywiście mówię o przesyłaniu filmów po WiFi w sieci domowej (nie kabel, nie pendrive, nie dysk)
Sony chodzi o to że już w apk w Tv jak nacisniesz am to tam po prawej jest info o apk Video i jest wybór obrazu. Sprawdziłem z hdd i działa.