- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Bravia KD 55X8509C - Jaki player do 4K? VLC brak DD, KODI brak obrazu, Player Sony zły format obrazu
Mam film w 4K na dysku. Format .mkv, 2160p ale w letter box.
1. Player Sony rozciąga obraz do pełnej wysokości, i jest dżwięk DD5.1 po ARC
Nie mogę zmienić tych ustawień, w ogóle ten wbudowany player nie ma zadnych ustawień.
2. Player KODI - tu ogólnie byłoby ok, ale niektórych plików nie czyta, tzn jest zapikselowany kolorowy obraz, widać tylko kontury postaci itp.
3. VLC - wszystko cacy.....ale nie ma dźwięku DD5.1, nie widzę możliwości zmian tego w ustawieniach.
Potrzebuję jeden player żeby działało wszystko co trzeba, obraz, dźwięk DD, napisy w kodowaniu CP-1250
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Masz internet podłączony do tv? Niektóre apk mimo instalacji zawierają w chmurze swojej ustawienia i kodeki. Lub zainstaluj android assistant i wyczyść system. Lub restart przyciskiem zielonym na pilocie dłużej. Mam też film 4k Piąty Element i działa prawidłowo. Na początku w jednym miejscu się tnie,ale stawiam na winę pliku po wypakowaniu RAR. Masz możliwość udostępnienia Twojego filmu w celu sprawdzenia jak działa na moim tv?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam internet. Może inaczej: czy ktoś odtwarza filmy playerem VLC i ma dolby digital po ARC?
Druga sprawa:
Udało mi się zmienić ten format obrazu na prawidłowy we wbudowanym playerze Sony. W dziwaczny sposób. Otóż wchodzę w action menu/video/ustawienia/info i tam obraz pokazuje sie w oknie zminiaturyzowany ale w prawidłowym formacie. Klikam back i obraz jest prawidlowy na fullscreenie.. Ale za każdym kolejnym otwarciem tego pliku muszę to powtórzyć. Nie każdy film w letter boxie tak ma. Niektóre od razu odtwarzają sie prawidlowo. Ale już mam trzy takie filmy co się tak zachowują. To jest film Chappi z torrenta o romiarze ok 5.5 giga tytuł : Chappie 2015 (2160p x265 10bit Joy).mkv ale co ciekawe śmiga ma 24 klatki i 2160 w letterbox czyli 1600x3840
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Znam film. 6GB i 4k? Trochę i to bardzo trochę za mało. Mam 5 element 4k i waży 35GB dobre 4k do 100GB dochodzą. Nie używam terenów. Cholera wie co tam ludzie wystawiają.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zdecydowanie za mało ale jakość cieszy oko, aż dziwne, może jest to jakieś przekłamianie ale nawet na PC jak klikne prawym na ten plik i zrobię "media ifno" to niby się wszystko zgadza...mam np Foght Club w 720p i ma chyba 9 GB więc dziwne.