Podziel się wrażeniami!
Witam,chciałbym się dowiedziec czegoś posiadam PS5, i włączone mam w telewiorze bravie sync. Naprzykład jak juz koncze grać to podczas juz niegrania na Playstation wyłączam telewizor poczym playstation przechodzi w tryb spoczynku.Ale jak włącze telewizor z powrotem to playstation z tego trybu spoczynku się nię wybudza tak ma być? podkreslam jak na pilocie nacisne przycisk TV to konsola się włączy w ten sposób.
Jaki model telewizora posiadasz? Czy konfigurowałeś ustawienia BRAVIA Sync dla podłączonego urządzenia?
Korzystanie z funkcji Bravia Sync/sterowania przez HDMI | Sony PL
Tak konfiguracja była robiona chodzilo o to ze podczas gdy konsola jest w spoczynku z punktu pilota nie da się jej wybudzic przyciskając zielony przycisk odpowiedzialny za włączenie/wyłączenie telewizora ale działa opcja z wlaczeniem konsoli poczym wlącza sie równiez telewizor🙂
PS: Wiem ze przycisk TV w pilocie jest odpowiedzialny za braviasync i ustawienie go pod swoje preferencje z początku myslałem ze przycisk power jest w jakimś stopniu odpowiedzialny za wybudzenie i wlączenie konsoli. 🙂
Model:XG8305