Podziel się wrażeniami!
Dlaczego automatycznie nie mogę zainstalować nowego Android 9 na swój tv. Sprawdzam dostępność nowych aktualizacji i pojawia się info, że oprogramowanie jest aktualnie tj. ze styvzmia 2019 r. wersja 8.0. Pytanie jak zainstalować nową ? Wiem, że jest dostępna na ten model tv.
Witam,
Aktualizacja OTA jest zawsze wprowadzana stopniowo, dlatego musisz na nią poczekać.
Wersję na USB znajdziesz w linku poniżej, tam znajdziesz też instrukcję instalacji:
https://www.sony.pl/electronics/support/downloads/00016479
Pozdrawiam
Witam Forumowiczów
Która wersja aktualizacji jest pewniejsza ota czy pendrive.
Czy robicie po aktualizacji przywracanie ustawień fabrycznych
misiek1955
Jeszcze nie robiłem żadnej, czytałem różne opinie na forum. Niektórzy forumowicze piszą, że po aktualizacji dziewiątki wystąpiły problemy. Spróbuję pobrać na USB - odezwę się jak zainstaluję.
Nie aktualizujcie!!! Same problemy po aktualizacji. Gubi dźwięk podczas oglądania TV, zawiesza się sam z siebie. Po raz pierwszy musiałem go restartować przez odłączenie od prądu. Apki się wieszaja ( kodu czy nawet Netflix). Owszem przekazał dźwięk DTS do amplitunera, ale po skończonym seansie nie odzyskał głosu, tylko reset. Ogólnie gorzej niż było 😞
Jeśli potrzebujesz airplay, albo koniecznie potrzebujesz passthrough DTS to można zaryzykować. U mnie jest gorzej niż było. Dźwięk zanikał tylko na Netflixie (ARC) teraz całkiem się popsuło. Nie dość że zanika to nawet DD+ z Netflixa nie mam.
TRAGEDIA.
Jeszcze kombinuje, ale będę reklamował. A nawet mi się podobał przez pierwsze 14 dni, bo jakby takie cyrki się działy od razu to bym go oddał. A teraz za późno.
Witam Forumowiczów
( do Jastrzomb_73 )
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. W jednym poście strasznie krytykujesz
aktualizację i przestrzegasz przed jej instalacją a w drugim pytasz czy ją pobrać.
Określ się o co Ci chodzi. Ja pobrałem ota z poziomu telewizora i zero problemów.
Bezproblemowo działa wi-fi ,pilot, który też dostał aktualizację. Żadne apki się nie
zacinają. Mój model 55XG9505
misiek1955
To nie ja krytykuję, ale kto inny. Jeszcze nie pobrałem dziewiątki. A przy okazji co nowego i ciekawego jest w nowej wersji oprogramowania?
Witam ponownie
(do Jastrzomb_73 )
Przepraszam pomyliłem Twój post z postem jarek2008
To on przestrzega przed aktualizacją. Ja tak jak napisałem
na razie nie zauważyłem problemów.
pozdrawiam misiek1955