anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Funkcja "Sterowanie głosem"

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
Rafal_S
Poszukiwacz

Funkcja "Sterowanie głosem"

Witam,

w związku, iż nie znalazłem odpowiedzi ani w instrukcji obłsugi, ani online bardzo proszę o pomoc w poniższym temacie. Mianowicie chodzi o przycisk "mikrofonu" na pilocie Android TV.

Wcześniej po kliknięciu przycisku do sterowania głosem oglądając np. YouTube filmik ściszał się i po wybraniu włączał w normalnej głośności.

Natomiast dzisiaj zauważyłem, że po kliknięciu przycisku z mikrofonem na pilocie i wyświetlonej komendzie "słucham..." załącza się funkcja MUTE i dźwięk zostaje wyłączony - dopiero odblokowanie przyciskiem mute lub + na VOLUME załącza dźwięk.

Wygląda tak, jakby aktywowała się jakaś funkcja przy której po kliknięciu tego przycisku z mikrofonem dźwięk był wyłączany (MUTE).

W jaki sposób powrócić do wcześniejszego ustawienia?

Próbowałem przytrzymywać przycisk przez np. 5 sek. i nic. Widocznie przypadkowo coś wcześniej jakąś kombinacją aktywowałem, że teraz wyłącza się dźwięk całkowicie przy kliknięciu "sterowania głosem".

Bardzo proszę o support w powyższym temacie.

Z góry dziękuję...

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
Rafal_S
Poszukiwacz

Witam,

problem rozwiązany. Okazał się błąd/bug software'owy.

Pomogło wyczyszczenie pamięci podręcznej i "miękki" reset (przytrzymanie przycisku power - zielonego - przez ponad 5 sek.). Nastąpił restar i wszystko wróciło do normy.

Metoda prób i błędów zadziałała.

Temat zamykam. 

Pozdrawiam, 

Rafał

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.PL.title
Rafal_S
Poszukiwacz

Witam,

problem rozwiązany. Okazał się błąd/bug software'owy.

Pomogło wyczyszczenie pamięci podręcznej i "miękki" reset (przytrzymanie przycisku power - zielonego - przez ponad 5 sek.). Nastąpił restar i wszystko wróciło do normy.

Metoda prób i błędów zadziałała.

Temat zamykam. 

Pozdrawiam, 

Rafał