Podziel się wrażeniami!
Witam,
Jakie okulary aktywne/pasywne trzeba zakupić do TV Sony Bravia KDL-55W805C?
Sprzedawca powiedział mi, że musze kupić okulary pasywne. Kupiłem i nie działają.
Wcześniej sprawdziłem okulary aktywne od Samsunga, też nie działały.
Na stronach internetowych są sprzeczne informacje dotyczące trybu pracy 3D tego telewizora.
W instrukcji obsługi nie znalazłem takiej informacji jaki tryb 3D jest dostępny w moim TV.
Proszę o pomoc.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Co znaczy że trzeba je za każdym razem pasować? Ja tylko je włączam i na ekranie pojawia się napis "zarejestrowano okulary 3D" i już działają tylko za pierwszym razem włączyłem w opcjach bluetooth wyszukiwanie urządzeń, ale też nie jestem pewny czy trzeba było
Nie tyle to jest parowanie co włączanie akcesorium do tv. Okular trzeba włączyć i po oglądaniu materiału 3D wyłączyć , no chyba że ktoś ma zasilanie podłączone do aku Stara lub fabryke aku pastylkowych
Dodam że podobnie postępujemy z padem 4 też trzeba włą/wył ale paruje się tylko raz tak jak klawiature.
No to ja już nić nie rozumiem. Mam nowe okulary, nowe baterie i za każdym razem gdy chcę oglądać 3D muszę parować TV z Okularami. Mimo że wyskakuje napis Zarejestrowano okulary 3D nimogę ich włączyć. Żeby była jakaś reakcja muszę znowu sparować.
Po ostatniej aktualizacji muszę za każdym razem przed użyciem parować okulary 3D Samsunga z telewizorem (KDL-50W808C). Wcześniej nie było takiej potrzeby. Dodam, że okulary produkcji Sony nie mają takiego problemu.
Witam od paru ,miesiecy jestem posiadaczem tego modelu SONY
sa to chyba typowo chińskie okulary ale ku naszemu zdziwieniu okulary działają bezproblemowo i nie występuje crosstalk jak na okularach szajsunga
wykonanie okularów nie jest najgorsze ale sam obraz jest rewelacyjny niczym z orginałów
Powód edycji: post zawierał link do strony służącej celom komercyjnym, co jest sprzeczne z Regulaminem Społeczności.
Na czym polega zaskoczenie?
Witam,
Stare pięcioletnie SSG-3050GB też działają z KD65XD9305. Dostałem je w prezencie od szajsunga z moim starym TV