Podziel się wrażeniami!
Od niedawna jestem posiadaczem telewizorka jak w temacie.
Mam problem z odbiorem dżwięku - po uruchomieniu i sparowaniu telewizora ze słuchawkami, po włączeniu n.p. filmu lub też programu telewizyjnego, w słuchawkach na początku przez około 3 do nawet 15 sek.dżwięk jest przerywany (jak czkawka) poczem jest prawidłowy. Dzieje się tak nawet podczas każdej zmiany np filmu czy programu. Nadmieniam, że słuchawki idealnie pracują z tabletem, smartfonem czy też komputerem na bluetooth.
Odległość pomiędzy telewizorem a słuchawkami nie przekracza 3m.
Może jakaś sugestia
Twoje pytanie zostało zgłoszone do naszego wsparcia technicznego jeśli jednak chciałbyś skonsultować się z nimi osobiście to odsyłamy do zakładki kontakt na sony.pl
Witam,
@Krajan101 oto odpowiedź supportu:
Klient korzysta ze słuchawek, które nie zostały przetestowane pod kątem współpracy z telewizorem poprzez bluetooth, więc niestety nie możemy zagwarantować poprawnego działania. Więcej niezbędnych informacji poniżej:
Pozdrawiam
Problem jest taki:
- jak już pisałem, użytkowane obecnie słuchawki są z "tzw średniej półki" i świetnie się sprawują we wszystkich moich użytkowanych urządzeniach (komputer, tablet, smartfon).
- w sklepie, zapytałem się, czy po zakupie dedykowanych przez SONY, słuchawek i po stwierdzeniu, że zgłaszany problem nadal występuje, istnieje możliwość zwrotu - odpowiedź, że te przedmioty (produkcji SONY) nie podlegają zwrotowi.
Sytuacja patowa. (mogę jedynie dokonać zakupu na odległóść z możliwością zwrotu w terminie 14 dni).
Nie wiem, czy mogę liczyć, że następna aktualizacja oprogramowania usunie ten problem.
Pozdrawiam
Krajan 101
@Krajan101, nie wiem czy Cię pocieszę, ale dla mnie odpowiedzi serwisu w tym stylu to bzdura na resorach, które w niczym nie pomagają tylko denerwują użytkowników.
Drugą taką "poradą" serwisu jest reset do ustawień fabrycznych, który traktują jako panaceum na wszelkiej maści problemy software'u.
Mam po podłączeniu dokładnie taki sam efekt jak opisałeś, a nie kupiłem słuchawek pierwszych lepszych tylko Bose QC 35 II, które współpracują (a może lepiej, nie współpracują...) z telewizorem Sony KD-65XF9005. Trzykrotny reset do ustawień fabrycznych i dalej tak samo.
Nawet nie siliłem się na pytanie serwisu o rozwiązanie tego problemu bo na 100% otrzymał bym dokładnie taką samą odpowiedź jak Ty. Dla nich wszystko co nie ma logo Sony nie będzie współpracować, co więcej nawet jak ma ich logo to i tak może nie działać poprawnie!
Ja po prostu nie korzystam z słuchawek oglądając TV aby się nie wk...
Pozdrawiam
Paweł
Kupiłem na Allegro dedykowane słuchawki SONY WH-CH400 - świetnie współpracują z telewizorem.
Mają jednak kilka wad natury ergonomicznej:
- kiepski plastik na pałąku
- nie są okołouszne - bezpośredni nacisk na uszy - cieńka warstwa pianki nie daje nawet minimalnego konfortu.
Kupiłem za 70,00 zł
Pozdrawiam