anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KD-55X8509C - dzwiek zanika na ok 1s co okolo 30s lub brak dzieku

LondoMollaro
Poszukiwacz

KD-55X8509C - dzwiek zanika na ok 1s co okolo 30s lub brak dzieku

Witam

TV jak w temacie pod HDMI1 podlaczony mediabox+ NC+   pod HDMI4 podlaczone Kino domowe Panasonic, dodatkowo kabel optyczny TV-kino domowe.  Jezeli wybiore aby dzwiek poszedl po spdif brak dzieku, oboje ktora opcje wybiore, dodam ze w opcjach tv poziom glosnosci cyfrowego wyjscia audio jest max. Jezeli wybiore aby dziek poszedl po hdmi to jest "czkawka" czyli co okolo 30s brak dzwieku przez 1s, oraz dziwna sprawa, moze ten typ tak ma ale podczas sciszania, podglasniania dzwiek zanika nie slychac plynnego scidzania czy podglasniania dzwieku.

Londo

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Co do dźwięku po SPDIF to powinno normalnie działać, rozumiem, że w kinie domowym masz ustawione wejscie na cyfrowe. Jeśli wyjście SPDIF nadal nie działa to propnuję soft reset. Jeśli chodzi o HDMI to wyłącz BraviaSync i zobaczy czy problem nadal występuje.

Pozdrawiam

LondoMollaro
Poszukiwacz

Witam

Co do HDMI:

jak wylacze bravia sync to jest dzwiek bez tzw czkawki ale jest tylko stere na przednich glosnikach

Co do  SPDIF

w kinie domowym ustawiam na digital in (ikona z kanlem optycznym ( w instrukcji jest napisane ze dzwiek moze byc PCM lub dolby digital), w opcjach telewizora ustawiam na PCM (tych dwoch innych tez probowalem ) i dzwieku nie ma dalej, Oczywiscie w telewizorze jest ustawione ze dzwiek ma isc do [system audio] , Wyście słuchawkowe/audio jest ustawione na stale, poziom głośności cyfrowego wyjścia audio jest na max.

Niewazne czy jest wlaczona tv naziemna, netflix, kodi, czy dekoder nc dzwieku brak.

Kabel dobry bo jak nim bezposrednio podlacze nc z kinem domowym to jest dzwiek .

Myslalem zeby tak zostawic, niebyloby problemy gdyby zawsze sie ogladalo nc+, ale ogladajac cos innego musialbym znowu w kinie domowym przelaczyc zrodlo dzwieku

Reset do ustawien fabrycznych robilem, nic nie dalo

Londo

mariqu
Poszukiwacz

Na moim KD-55X8507C mam podobny problem, w moim przypadku wybieram opcję wyjścia na zewnętrzny system zamiast głośnika, potem wybieram TV z wejścia cyfrowego i zmieniam pozycją Audio z pilota na 'dźwięk oryginalny' do wyboru z menu, po około 2 sekundach pojawia się dźwięk. Potem przy odrobinie szczęścia jak przełaczę na inne źródła też jest już sygnał na spdif. To jedyny sposób po którym mam dźwięk na optyce. Ponowne wył/wł tv generuje ten sam problem, cisza. Jedynie ta zmiana audio na tv uruchamia wyjście spdif.

LondoMollaro
Poszukiwacz

Witam

nie wiem co sie stalo, ale dziala, do testow jeszcze raz przelaczylem kabel optyczny z tv do nc , dzwiek byl, dalem spowrotem tv-kino domowe i dzwiek jest, moze wczesniej za slabo wlozylem, nie wiem.

pytanie jeszcze , czy mozna zaprogramowac kolorowe klawisze, zeby mi np pod czerwonym odpalalo kodi?

i kolejne pytanie, braviasync jest wlaczone, widzi i dekoder nc plus i kino domowe, przy wylaczeniu tv, wszystko wylacza, ale przy wlaczeniu nic nie wlacza, jak uzyje pilota z nc i wlacze to sie telewizor wlaczy ale kino domowe juz nie, da sie cos zrobic aby jednym przyciskiem wszystko wlaczyc?

Londo

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Co do Bravia Sync to zgodnie z ustawieniami poniżej:

[Automatyczne wyłączanie sprzężonych urządzeń]:

W przypadku ustawienia [Wł.] podłączone urządzenie wyłącza się automatycznie po wyłączeniu telewizora.

[Automatyczne włączanie telewizora]:

W przypadku ustawienia [Wł.] telewizor włącza się automatycznie po włączeniu podłączonego urządzenia.

I tak prawdopodbnie masz to ustawione. Zajrzałbym do instrukcji kina domowego aby włączało się od innych urządzeń. Ta sama sytuacja w dekoderze nc+. Niestety nie raz bywa tak, że technologie różnych firm np. BraviaSync i VIERA Link nie współpracują poprawnie.

Pozdrawiam

LondoMollaro
Poszukiwacz

Witam

Dzieki za odpowiedz, Tak wlasnie mam ustawione i  jak wlacze dekoder nc+ to tv sie odpala ale kino domowe juz nie, jak wlacze kino domowe to tv sie odpala ale dekoder nc juz nie, jak wlacze tv to sie nic procz tv nie odpala . Jak mam wszystko wlaczone to przy wylaczeniu tv wszystko sie wylacza, i tu jest ok

Londo