Podziel się wrażeniami!
Dzien dobry.
Moje pytanie moze sie wydac banalne,chcial bym sie dowiedziec jakie ma znaczenie opcja, Menu ustawienie dzwieku , Pozycja telewizora - sciana lub podstawa.
Ja to rozumiem tak ze jesli telewizor wisi na scianie to wyjscie dzwieku jest silniejsze a jesli stoi na podstawie (stoliku szafce)to dzwiek jest slabszy ?
Bardzo bym prosil o odpowiedz bo powiem szczerze ze sie zakrecilem troche.
nawet SONY nie odpowie Ci na to pytanie
Dzieki za odpowiedz,
Myslalem ze zaspokoje chciwosc wiedzy haha,gdzies wyczytalem ze jesli glosniki znajdowaly by sie z tylu telewizora to ma ses lecz w tym modelu co ja mam glosniki zamontowane sa od spodu i to mnie zastanowilo jak dziala ta opcja ,no ale jak Sony nawet nie wie to trudno jeszcze raz dzieki.
A jeżeli chcesz sobiee poprawić dźwięk to kup jakiś zestaw komputerowy 2.1 podepnij je po jacku słuchawkowym i masz już w miarę odsłuch za 90 zł a za 180 to już full wypas zerknij tu *** lub następne modele w zależności od portfela i czego oczekujesz pzdr o OLX nie wspomnę i jakiś używkach.
Powód edycji: post zawierał link do strony służącej celom komercyjnym.
Witaj,
Jest to opcja związana z rozchodzeniem się dźwięku.
W przypadku wybrania "Ściany", dźwięk ustawiany jest tak, aby odbić się od niej i dopiero dotrzeć do odbiorcy. Jeśli wybierzemy opcję "Szafka", gdy telewizor zamontowany jest na ścianie, to dźwięk odbierany może być stłumiony.
Pozdrawiam,
Barbara_K
Dzieki za odpowiedz ,
Wlasnie tak zrobilem kupilem system 2.1 - kanalowa listwe glosnikowa HT-CT390.
Rewelacja.
ten dźwięk w tym modelu jest wybitnie stłumiony przy każdym ustawieniu (zaznaczam mam aktualne badania laryngologiczne) nie wiem czy Yehudi Menuhin by odróżnił te ustawienie korektor prawie wcale nie wpływa na regulację dźwięku.Dźwięk jest beznadziejny ani basu ani wysokich ani szafka ani ściana.
Przeczytaj początek instrukcji martwe pixele to "zaleta" matrycy LCD i jest to normalne zjawisko jest wykonana starannie ale mogą się zdarzyć martwe pixele.Instrukcja zakładka Ekran LCD "Chociaż ekran LCD jest wykonany z wykorzystaniem technologii wysokiej precyzji ............ na ekranie mogą się pojawić czarne plamki lub jasne kropki ( w koloerze czerwonym,niebieskim lub zielonym) ........ i nie jet to objawem usterki" ale powodzenia życzę !