Podziel się wrażeniami!
Dzień dobry, co zrobić, gdzie znaleźć, czym zastąpić i inne praktyczne rady mile widziane. Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Może zerknij na to wideo bo wydaje mi się, że mocowanie VESA jest zabudowane w TV więc niczego nie brakuje.
Cześć!
Brak śrub czy gwintów?
Dziękuję. Brak śrub , gwinty są
Z instrukcji montażu SU-WL450:
Śruby potrzebne do zamontowania uchwytu ściennego do ściany nie są dostarczone.
Podczas montażu uchwytu ściennego należy używać śrub odpowiednich do materiału i struktury ściany.
Czyli czeka Cię wycieczka do marketu budowlanego.
Chyba się nie zrozumieliśmy. Śruby do mocowania do ściany, które nie są dostarczone w SU WL450 (gdyż ich wybór zależy od rodzaju ściany i wielkości TV) to nie te śruby, o które mi chodzi. Na tyle telewizora są 4-ry otwory z gwintami, w których powinny być śruby VSS x 2 oraz VSL x 2 patrz instrukcja online http://pdf.crse.com/manuals/C312100111.pdf . Właśnie tych śrub brakuje w moim odbiorniku.
Dziękuję Lajam. Obejrzę i odpowiem
Dziekuję. Video znakomite. Rzeczywiście, niczego nie brakuje, co mnie cieszy. Zapewne możesz mi na koniec wyjaśnić, czemu ma służyć ten biały plastikowy pasek mocowany pomiędzy TV a ścianą?
@Jurek1953 napisał(a):Zapewne możesz mi na koniec wyjaśnić, czemu ma służyć ten biały plastikowy pasek mocowany pomiędzy TV a ścianą?
Myślę, że to forma dodatkowego zabezpieczenia przed podniesieniem TV z uchwytu.
Pozdrowienia!
Dziękuję i pozdrawiam