anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KD-55XH9505_wylaczenie monitu o wzroście energii

profile.country.PL.title
koledo_sony
Użytkownik

KD-55XH9505_wylaczenie monitu o wzroście energii

"może to spowodować wzrost energii w porównaniu ze standardową konfiguracją" 

Zwracam się z prośbą przede wszystkim do Sony Centre. 

Jak możliwe, żeby taki monit pojawiał się przy każdej ważnej dla mnie wartości? Proszę o wskazanie gdzie mogę wyłączyć tę opcję. 

21 ODPOW. 21
profile.country.PL.title
Jacek_O
Poszukiwacz

To juz jest zaskakujace. Moze to siedzi w cache -u ktorejs z aplikacji, ktory nie jest czyszczony przy resecie....

profile.country.PL.title
koledo_sony
Użytkownik

o Panie Jacku chyba korzystamy z dwóch różnych cda:)

Zacznę od tego, że google play w tv nie wyszukiwał żadnego cda. Musiałem samą .apk ściągnąć osobno i zainstalować: no i byłem mocno zdziwiony! Joistickem od pilota przechodzi się między filmem, play, pełny ekran no i wszystkie możliwe ikonki (jakość np) i kompletnie nie widać na czym aktualnie jest aktywny pilot - masakra! Nie mogłem włączyć filmu hehe.

Więc ostatecznie korzystam przez przeglądarkę... nie jest najgorzej :slight_smile:

profile.country.PL.title
Jacek_O
Poszukiwacz

Dostałem oficjalna odpowiedz Sony odnośnie komunikatu o wzroście energii: jest to wymóg unijny, do którego musieli się dostosować.

Czyli tak jak się spodziewaliśmy, Eko - terroryści zeszli już nawet na taki poziom kontroli.

profile.country.PL.title
koledo_sony
Użytkownik

Unia umiera... Oby szybko Szkoda tylko, że my się jej tak kurczowo trzymamy.
Natomiast jestem ciekaw czy rzeczywiście we wszystkich TV wszystkich
producentów jest ten monit...
profile.country.PL.title
w26rysiek
Użytkownik

Kolego ,,koledo'', jakby nie UE to miałbyś tv marki Rubin i nie narzekał byś na komunikaty o wzroście zużycia energii.

Moje pokolenie walczyło o to by być w UE. Nie podoba Ci się to jedź na Białoruś.

profile.country.PL.title
yaro626
Użytkownik

Co ty gościu gadasz,ta cała unia to jest jedna wielka komuna, ile było glupich wymysłów urzędników unijnych, to marchewka krzywa itp. A jak ty niby walczyłeś o tą unię? Przegrzaly ci się płytki w mózgu.

profile.country.PL.title
w26rysiek
Użytkownik

Przypuszczam , że  jesteś bardzo młodym człowiekiem, zapewne  bardzo dużo młodszym odemnie. Abyś nigdy nie poznał komuny, o której nie masz pojęcia. Bardzo byś był rozczarowany. 

profile.country.PL.title
Frustrat
Użytkownik

A została jeszcze jakaś znana marka europejska produkująca telewizory czy inną elektronikę z europejskimi korzeniami i myślą techniczną, bo ja widzę już tylko montownie azjatyckiego pochodzenia...

profile.country.PL.title
yaro626
Użytkownik

Nie jestem b.młody ani stary ale za 4 lata będzie pół wieku,i dla mnie dzisiejsza unia to niczym się nie rożni od komuny z lat 80-tych,wszystkie ustawki pod siebie aby kasy się nażreć i wydawać bzdurne ustawy i nakazy,mam nadzieję że komuna zwana unia szybko padnie ale dodam że takie bzdurne monity powinno dać się wyłączyć oby następna aktualizacja to naprawiła.

profile.country.PL.title
w26rysiek
Użytkownik

Czyli jesteś  młodszy odemnie o kilkanaście lat. Zgadzam się, że niektóre przepisy unijne są głupie, ale porównać UE do komuny....? Toż to tak jakby mówić, że ziemia jest płaska.

A co do marek tv z korzeniami europejskimi to mało ich jest, Philips, Loewe, Telefunken, Nokia, może jeszcze kilka innych ale czy właścicielami większościowymi nie są chińczycy tego nie wiem. Samochody jak Volvo, Bentley i inne to już chińszczyzna.