Podziel się wrażeniami!
Witam
Dziś włączam swój TV Sony KD-65XD9305 i mam czarny ekran. Myślałem, że skoro w parametrach TV jest napisane, że odbiera sygnał DVB T2 to będzie on odbierał nowy standard telewizji naziemnej, a tu okazuje się, że jednak nie odbiera.
Wykasowałem starą listę programów, włączyłem wyszukiwanie TV cyfrowej naziemnej, wyszukało mi listę programów i nic. Nie odbiera mi żadnego programu. Myślałbym, że problem jest po stronie mojej anteny, lecz poprzez dekoder VU+ Solo4k, TV naziemna działa bez najmniejszego problemu.
Panowie specjaliści z firmy Sony. Czy dostosujecie swoje SMART TV z 2015r do odbioru nowego standardu TV naziemnej? Jeśli tak, to kiedy pojawi się nowy soft, bo szkoda mi kilkuletni TV za 11 tyś złotych wywalać na złom.
Zgodnie z ogólnodostępną tabelą Twój TV powinien odbierać DVB-T2/HEVC przy założeniu, że masz zainstalowane oprogramowanie 5.381 (lub wyższa), wydana 9 marca 2018 r.
https://www.sony.pl/electronics/support/articles/00243412
Skoro do tej pory odbierały Ci kanały cyfrowe to powinny odbierać nadal, nowy standard jeszcze nie wszedł do powszechnego użycia.
Na ten moment system nadawania się jeszcze nie zmienił . Problemy o których tu czytamy wynikają z uszkodzenia modułu tv w telewizorze. Polecam zgłosić to do serwisu.