Podziel się wrażeniami!
Zakupiłem kilka dni temu ten telewizor, podłączyłem zewnętrzny dysk kablem USB i bez problemów oglądnąłem 3 filmy, pod koniec oglądania następnego obraz się zatrzymał jak bym nacisnął klawisz pauzy (licznik działał dalej tak jak by film był cały czas wyświetlany). Nacisnąłem klawisz BACK ekran powrócił do listy filmów ale odtworzyć tego filmu już nie mogłem. Włączyłem inny film i zaczęły się cyrki napis na ekranie "Nie można odtworzyć nagrania wideo", ten napis pokazuje mi się teraz nawet na filmach które wcześniej oglądnąłem bez problemów.
Podłączyłem dwa inne dyski ale napis wyświetla się przy każdej następnej próbie odtworzenia filmu (MKV).
Co robię nie tak?
Witam,
jeśli sytuacja się powtórzy spróbuj wykonać tzw. miękki reset, przytrzymując przez ok 5 sekund przycisk Power na pilocie. Z jakiej aplikacji korzystasz do odtwarzania plików?
Pozdrawiam
Witam
jak wcześniej napisałem posiadam ten TV od 11.09 i jeszcze nie wszystkie możliwości tego modelu ogarniam. Do odtwarzania plików MKV z zewnętrznego dysku (USB) używam Odtwarzacza Multimedialnego z oprogramowania TV, dopiero Pana pytanie naprowadziło mnie na możliwość korzystania z odtwarzaczy na Androida (może jakaś sugestia który wybrać?).
Po wyłączeniu zasilania z kontaktu na około 15 min TV zaczął rozpoznawać dyski zewnętrzne (około 1 min schodzi mu na wyświetlenie wszystkich katalogów) i zaczął normalnie odtwarzać zawartość dysku. Nie próbowałem jeszcze miękkiego resetu, być może przyczyną tego problemu było to, że w trakcie pojawiania się końcowych napisów przerywałem film klawiszem BACK i system mógł zapamiętywać pozycję zatrzymania odtwarzania, obecnie zakańczam oglądanie klawiszem EXIT i na razie jest wszystko OK.
Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź.
Pozdrawiam
Kolego ja mam Inny problem jak podłącze dysk do tv to strasznie długo wczytują mi się dane czy u ciebie też tak jest ? mam dysk 1 TB prawie same zdjęcia i nie mogę podłożyć muzyki pod oglądanie zdjęć i jeszcze mam problem z edycją kanałów telewizji naziemnej nie mogę zrobić kolejności tak jak ja chcę .
Długie wczytywanie dysku to chyba normalne, dysk 4Tb zapełniony filmami potrafi się wczytywać kilka min ale po tym czasie śmiga bez problemów, co do ustawienia kanałów to nie mam pojęcia ponieważ korzystam z kablówki.
LUDZIE !!!! czy ktoś pomoże w edycji kanałów telewizji naziemnej ? program chanel edytor nie uruchamia się pokazuje jakiś błąd, windows 10, java najnowsza zainstalowana z pozycji telewizora nie da się edytować,miesiąc telewizor i dostaje ***** !!!!!!
A jeszcze jedno jak nie wiedzą kapuściane łby od sony jak się robi edycje kanałów przez FTP to zapraszam na forum dreambox enigma 2
Wyczyść pamięć podręczną.