Podziel się wrażeniami!
Witam
Jestem posiadaczem kdl43W809c i mam takie pytanie odnośnie okularów 3d do tego modelu. Bo wiem że oryginalnie mozna dokupić TDG- BT 500A do tego medelu ale są one dość drogie ok 250zł. Doradzono mi że z tym telewizorem współpracują również SSG-3570 CR od Samsunga które są 100zł tańsze ale znowu wyczytałem że jak jest bluetooth to wystarczy dokupić okulary które go obsługują i bedzie ok.
To jak to jest?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Ok ale nie chce kupować ich w ciemno. Powiedz czy jest opcja konwersji z 2D na 3D. Support Sony zamilkł i nikt nie chce udzielić mi informacji ani tak ani nie.
Żeby było jasne chodzi o to żebym oglądając film na np. Canal w 2D robię pstryk na pilocie,zakładam okulary i widzę 3D.
Wydaję mi sie że ten model telewizora nie ma takiej opcji konwersji obrazu z 2D na 3D.
Dzięki, za informację
Po przywróceniu ustawień fabrycznych też nie można sparować okularów z Tv niby wyskakuje napis zarejestrowano okulary 3D ale okulary się za chwile wyłączają także wydaje mi sie tak jak już pisałem że jest to sprawka ostatniej aktualizacji ze strony Sony.
Dokładnie... Po aktualizacji okulary 3D Samsunga muszę parować z telewizorem (KDL-50w808c) za każdym razem. Wcześniej tego nie było. Nie dotyczy to okularów 3D produkcji Sony.
Faktycznie umnie też ta awaria się zbiegła z aktualizacją. Nie zwruciłem na to uwagi. To wiele wyjaśnia. '
Dla kolegi co pyta o konwersje. Na FAQ telewizora kdl-43w809c jest jasno napisane że niema konwersji 2D na 3D też na to liczyłem.
Chce ktośkupić okulary SSG 51002 mało używane
Coś dziwnego z tymi tv albo androidem się dzieję bo dziś sprawdziłem ponownie, włączyłem film 3D i okulary działają. I do tego nie trzeba ich parować i włączają sie same jak wykryją obraz 3D (tzn. nie trzeba było przytrzymywać przycisku na okularach)
Porąbane. Umnie też okulary ot tak zaczeły działać. Same się niewłączają ale działają po sparowaniu Nie wiem już oco chodzi. Czytałem jedną recenzje o tym modelu TV i było tam ciekawe zdanie.
Jest system Android lecz bywa chumożasty.
Jak to zrobiłeś? mam komunikat na ekranie że wykryto okulary 3d ale nic poza tym. Po szybkim kliknięciu okulary nie włączaja się. Jedyne co działa to tryb parowania i w/w komunikat na ekranie.
Okulary te raz sie parują i działają a raz nie u mnie na pierwszym sofcie w tym telewizorze KDL-43W809C nie było żadnych problemów z parowaniem i działaniem okularów natomiast po aktualizacjach (obecnie soft: 3.317) raz działają a raz nie ale w moim przypadku pomaga odłączenie telewizora z prądu i po ponownym uruchomieniu odbiornika wszystko jest ok.