Podziel się wrażeniami!
Witam,
Zakupilem własnie ww telewizor i mam parę krytycznych uwag:
- jakość obrazu w serwisach i same serwisy wyglądają tragicznie (duzo lepiej wyglądają puszczane przez moje Raspberry Pi)
- obsługa ich jest także tragiczna
- nie ma opcji premium ? O co chodzi ?
Pozdrawiam,
Michał
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Jakość/rozdzielczość video dostosowywana jest do prędkości łącza internetowego. U mnie na LTE video idzie prawdopodbnie w HD bo wyglada pięknie, jednak zwykle pierwsze kilkadziesiąt sekund zanim TV zbuforuje odpowiedni fragemnt jest pikseloza. Co do obsługi to od poczatku posługuje się myszką bluetooth.
To ciekawe, ja mam UPC. Jak włacze TVN player z KODi to wygląda dobrze, idzie w HD. Jak włącze z aplikacji która zainstalowałem z APK to wtedy bieda. Podpięty jestem po WiFi.
A jeszcze jedno w playerz'e nie da za bardzo się przesuwać kafelków w bok (na tablecie jest ekran dotykowy), myszka nie pomaga. Pytanie - czy masz tak samo, czy moze Twoja apk-a byla wersją na telefon ? Moze tam nie ma takich problemów.
Cristians mam prośbę,ponieważ to Twój pomysł z apk extraktor to czy mógłbyś wkleić linki w moim temacie dotyczącym zalecanych,polecanych apk? Tak to pomysły rozrzucone po tematach różnych zginą. Mazur po zainstalowanych apk np Player tvn działa wszystko idealnie. Potrzebny pilot i myszka lub klawiatura z gladzikiem. Mam mysz Microsoftu podpieta do tv (jedna z wielu kontrolerów) i myszką jak leci plik video klikasz, pojawia się pasek postępu pliku a pod nim po prawej jest jakość video. Od standardowej do bardzo wysokiej. Co do obsługi przewijania kafelkow to lpm trzymaj i ruch w bok jaki Cie interesuje. To że tv nie ma dotyku to ma myszkę to tak jak byś podlaczyl mysz pod tablet,te same ruchy i łapanie.
Dzieki juz znalazłem sam, szkoda tylko ze nie jest dostosowana do telewizorów (chodzi o obracnie aplikacji przy przeglondaniu)
Jakość w TVN player przynajmniej rzeczywiście można zwiększyć ale tylko do "Bardzo wysoka". Szczerze mówiąc w tej lepiej używać KODI albo MOVIAN-a na Raspberry dla treści niepłatnych - bez reklam, zawsze w jakości HD.
Problem się pojawia jak się chce skorzystać z opcji płatnych, bo jeżeli wtedy jakość też jest nie-HD to słabo to wygląda :]. Może i tutaj jest jakiś trick (może trzeba podmienić coś w jakimś pliku instalatorze .apk i będzie dobrze.
Nie wiem jak iPLA ale TVN wygląda że ma zmowę z Samsungiem bo tam treści można nawet w UHD oglądać, ale jakość obrazu na Samsungu jest pożal się Panie Boże. Dla mnie obraz na tych TV wygląda jakbym oglądał grę na konsoli.
Może TVN w końcu zaimplementuje apkę na Android TV z prawdziwego zdarzenia.
Przy okazji dostałem taką odpowiedź z TVN:
"Aplikacja Player na platformę Android przeznaczona jest na urządzenia mobilne (telefon, tablet) i nie będzie działać prawidłowo na telewizorach z systemem Android. Nie posiadamy niestety w tej chwili informacji, czy aplikacja na takie telewizory będzie dostępna w przyszłości, obecnie jej nie wpieramy."
Pozdr
Haha dobre,nadal niech żyją w nieświadomości 🙂 i tu jest przewaga ogromna androida nad tizen,webos, FF itp. Użytkownicy tamtych systemów i Tv będą płakać i liczyć na litość producentów, a my dzięki Sony i android będziemy mieli wszystko 🙂
Witam. Mój model jak w temacie 50W755C mam problem z aplikacjami tj. IPLA, TVPVOD, TVN chodzi o zacinanie się oglądanego materiału internet mam ok. 20mb/s LTE youtube buforuje normalnie a w/w aplikacje chwilę ruszą wcisnę pauzę później przychodzę do TV włączam play i po chwili bufor zamiast iść dalej cofa się pod play czyli buforuje jakby od nowa. W czasie oglądania zatrzymuje się obraz na ok. sekundę i rusza a czasem jak się zatrzyma trzeba przewinąć i dopiero pójdzie dalej. I nie ma róznicy czy materiał HD czy SD. TV przywracałem do ustaweń fabrycznych ale to samo. Przez Wifi oraz LAN tak samo cofa się bufor. Też tak macie proszę o odpowiedź?
U mnie niestety nie chcialo to zadzialac