Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam problem z podłączeniem tv do sieci. Po wejściu w konfigurację sieci (ustawienia przez wi-fi) tv nie wykrywa mojego routera (netiaspot 2, operator netia), wykrywa jakąś inną sieć zabezpieczoną WPA. Nie działa ani użycie przycisku WPS na routerze ani wpisywanie nazwy sieci ręcznie. Czy istnieje możliwość, że w ustawieniach routera są włączone jakieś zabezpieczenia? Dodam tylko, że wszystkie inne urządzenia (smartfony, tablety) znajdują sieć bez problemu.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Tv jest nowy i ma aktualną wersję oprogramowania. Pomógł jednak reset ustawień routera. Problem rozwiązany.
Witamy,
Zalecamy zresetowanie ustawień i ponowną próbę konfiguracji.
Pozdrawiamy,
Sony Polska
Witam mam kdl-55w756c czyli odpowiednik też nie widzi mojego wifi co pozmieniać w routerze model asus RT-N12+
Witam.
Jestem posiadaczem tv sony kdl55w755c, i jestem rozczarowany działaniem a raczej jego brakiem w zakresie połączenia wifi ktorego zupełnie brak w tym modelu. Wielokrotne próby podłączenia tv do rutera konczą sie niepowodzeniem, spędziłem trzy godziny próbujac na wszystkie sposoby połączyć się z wifi ale nie moge bo mój tv nie widzi rutera NETGEAR WRN614. Żadna zmiana nazwy rutera nie pomaga, wielokrtne restartowanie rutera i telewizora także, wprowadzanie ręczne tez nie pomaga...nie wiem zupełnie gdzie jest problem bo moj laptop i smartfon łączą sie z ruterem bez problemu...Dodam jeszcze ze tv jest po aktualizacji z dnia 02/02/2016.Telewizor sie zacina i sam restartuje 😕
Jak kupiłem swojego KD X85 również byłem zdziwiony że tv nie widział mojego routera 🙂 a najlepiej że sąsiadów sieć widział i to nie jedną. Myśląc o rozwiązaniu problemu nie wieszalem psów na Tv ale.... na moje zabezpieczenie :-). To że tv się restartuje to proponuję ustawienia fabryczne (czytać forum) oraz następnie przed konfiguracją ponowną tv wejść do swojego routera i zmniejszyć nr kanału WiFi poniżej 10. Ustawić tak kanał aby nie gryzly się pasma z kanałami sąsiadów i by router i Tv biegły na jednym kanale. Apk na smarta polecam WiFi Analizer i prawidłową konfigurację routera.
A może coś bliżej krok po kroku jak to zrobić
kupiłem kdl55W807 aktualizacja zrobiona i nie czyta mojego routera jak przywiozła że sklepu automatycznie z czytałem wifi po aktualizacji nie czyta mojego wifi
Witam
mój telewizor nie wykrywa żadnego rutera.
jeszcze wczoraj działało wszystko OK, teraz nie moe nic ustawić
POMOCY