anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-65W855C aplikacje Video i Album

profile.country.PL.title
kin_123.
Poszukiwacz

KDL-65W855C aplikacje Video i Album

PROSZĘ O JEDNOZNACZNĄ ODPOWIEDŹ PRZEDSTAWICIELA FIRMY SONY NA MOJE PYTANIA Z TEGO WĄTKU.

Od kilku dni jestem posiadaczem tv KDL-65W855C. Jestem bardzo mocno poirytowany działaniem, funkcjonalnością wbudowanych (defaultowych) aplikacji VIDEO i ALBUM.
W aplikacji VIDEO podając strumień filmu np. w formacie obrazu anamorfotycznym 2,39:1 po DLNA (z serwera mediów zainstalowanego na komputerze typu Serviio, Uniwersal Media Serwer itp.) lub ten sam film podając na złącze USB (pendrive) - nie ma możliwości użycia funkcji ZOOM aby dopasować w/w rozmiar obrazu do wielkości ekranu tv w sposób proporcjonalny. Jedyną opcją jest możliwość rozciągnięcia materiału filmowego w pionie co powoduje drastyczne zniekształcenie obrazu.
Ponadto przy użyciu w/w żródeł sygnału na pilocie nie jest aktywny przycisk wyboru formatu obrazu.
Pełna funkcja zmiany rozmiaru obrazu (w tym ZOOM - przycisk na pilocie) jest dopiero dostępna gdy rzeczony film (2,39:1) jest podany na złącze HDMI (np. z odtwarzacza Blu-Ray).
Czy firma Sony planuje usunąć w/w niedopracowanie ?
Kolejną sprawą jest funkcjonalność aplikacji ALBUM - podając zdjęcia (jak wyżej) do tv po DLNA lub USB - jedyną opcją jest tylko uruchomienie opcji POKAZ SLAJDÓW. Nie ma żadnej opcji aby zmienić czas wyświetlania zdjęć, czy mają być wyświetlane kolejno czy też losowo, nie ma możliwości zmiany efektu przejścia między zdjęciam oraz zmiany dopasowania rozmiaru zdjęcia do wielkości ekranu (funkcja ZOOM).
Czy firma SONY zamierza usunąć niedopracowanie funkcjonalności aplikacji ALBUM ?
Moją irytację potęguje to, że posiadam również tv Sony KDL-46HX720 (z 2011 r.) w którym to opisane problemy nie występują, wszystko działa wyśmienicie, nie ma żadnych wyżej opisanych ograniczeń funkcjonalności.
Opisane ograniczenia i niedopracowanie w/w aplikacji zastanawiają mnie czy nie zwrócić telewizor do sklepu (zakup przez internet).
Pozdrawiam

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
nedrax
Poszukiwacz

Rozwiązanie obiecane przy aktualizacji androida do najnowszej wersji prawdopodobnie jeszcze w grudniu.

https://community.sony.pl/t5/telewizory/aplikacja-video-w-kd-55x8507c-obraz-rozciagniety-w-pionie/td...

profile.country.PL.title
kin_123.
Poszukiwacz

nedrax - przeczytałem wiele wątków o tym problemie, w tym przez Ciebie podlinkowany. I skąd ta data: grudzień 2016 ?

CZEKAM Z NIECIERPLIWOŚCIĄ NA WYPOWIEDŹ PRZEDSTAWICIELA SONY.

Brak takowej tylko utwierdzi mnie w przekonaniu, że Sony produkuje coraz gorsze, niedopracowane telewizory każąc płacić za nie swoim klientom duże pieniądze a przy tym umywając ręce od swoich niedoróbek i błędów.

Co mi po telewizorze, który nie posiada elementarnych, oczywistych funkcji w które powinien być wyposażny każdy tv ... ???

Zakupiony KDL-65W855C w porównaniu do KDL-46HX720 zamiast wyprzedzać go technologicznie i funkcjonalnie o kilka lat ... jest wprost przeciwnie ... HX720 bije na głowę pod każdym względem W855 (tv bez smart)

profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

ma być aktualizacja do And 6 dla tv z 2015r.

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/co-nowego-w-telewizorowym-androidzie-6-0.html
profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Witaj kin_123,

Oto informacje, jakie udało mi sie uzyskac od Supportu Sony:

Bardzo nam przykro z powodu niedogodności, które Pan napotkał podczas korzystania z naszego telewizora. Pragnę Pana poinformować, że udogodnienia są wprowadzane na bieżąco, a razem z aktualizacją telewizora do Android 6 również aplikacje Video oraz Album zostaną rozbudowane. Jeśli w tym momencie aplikacje domyślne nie spełniają Pana oczekiwań mogę zaproponować korzystanie z alternatywnych aplikacji dostępnych w sklepie Google Play.

Pozdrawiam serdecznie,

Agnieszka_J

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Dawno dawno temu pisałem o apk wideo i muzyka. Apk muzyka spisuje się ok bo jest pozostałością po starym dobrym walkman od Sony. Co do apk wideo to Panu z supportu polecam samemu wejrzec do apk konkurencji by ogarneli temat. To co ja uważam to -rezygnacja zupełna z miniaturek obrazu w apk Video. Raz że nic nie wnoszą, bo po co oglądać obrazek kieliszek i szklanka lub enty century Fox lub uniwersal.... Do tego strasznie mula system jak np 200 filmów ma wypróbować plik i wybrać miniaturkę. Porażka. Moim zdaniem apk Video powinna tak wygladac- dysk/patrycja pod folder/foldery i pliki z samymi nazwami.