Podziel się wrażeniami!
Po pierwszym wlaczeniu TV pojawil sie taki oto obraz:
nie wiem, czy dobrze widac niemniej na zywo jest tego wiecej - cienie i smugi, katy niedoswietlone. TV nowy od Scentre dotarl bezpiecznie. Poprzedni TV KDL60w605b byl perfekcyjny bez kalibracji, tutaj zas po parugodzinnej kalibracji nadal smugi zawsze widoczne w menu i przebijaja na obraz tv. Poza tym o znalezieniu wifi mozna zapomniec. Jakie jest zdanie Forumowiczow bo jak na zakup za ponad 7k (w tym full gwar i ubezp) to uwazam to za nieporozumienie.. a moze jestem pedantyczny i to miesci sie w normie? prosze o jakies sugestie 😞 ps: ekran jest czysty - sprawdzilem by nie wyjsc na losia..
jak dla mnie to żadna niespodzianka, jeszcze przy takim rozmiarze TV
to jest technologia LED z podświetlaniem krawędziowym a więc tak to wygląda
Witam,
Jeśli według Ciebie jest źle i nie jesteś zadowolony to skontaktuj się z SC - może wymienią.
Pozdrawiam
Witamy
trudno ocenić to jednoznacznie, dlatego w tej sytuacji sugerujemy kontakt z autoryzowanym serwisem.
Pozdrawiamy
Zespół Sony
Wyglada to dokladnie tak - poprawilem oswietlenie po to aby przedstawic bardziej ,rzetelnie' w/w cienie/smugi. Najlepiej widac to pod lekkim katem na monitorze w koncu zdjecie to tylko zdjecie 😆 Zdaje sobie sprawe, ze moze to uroda egzemplarza niemniej prosilbym o informacje czy KDL60w605b mial rowniez oswietlenie edge-led? Niestety nie udalo mi sie tego znalezc, a jezeli takie dodatki ekranowe to norma przy podswietleniu edge-led to przynajmniej bede wiedzial jakie dalsze kroki podjac.
KDL-60W605B - według mojej wiedzy to Edge LED czyli krawędziowe podświetlanie.
Pozdrawiam
Dziekuje za info. Pozostaje wiec wymienic na inny egzemplarz tego samego modelu..
Ale inny egzemplarz bedzie miał to samo, czym większa przekątną tym bardziej to widać, szczególnie narażone są na to TV z technologią Edge LED
Rozumiem, w takim razie co mi pozostaje? Zakup TV z direct LED ? OLED? 😞 Celuje w 60-65cali jakies propozycje odnosnie marki Sony (nie wypada mi pytac o inne marki na tym forum ? Jezeli chodzi o zakres cenowy to biorac pod uwage fakt koniecznosci dodatkowego zakupu ubezpieczenia /full risk/ nie chcialbym przekroczyc pulapu 7.5k zlotych
Tylko OLED albo przywyknąć - bo tak naprawdę ile czasu bedziesz ogladac taki ekran?
W normałym użytkowaniu te plamy nie sa tak widoczne i nie przeszkadzaja