anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kilka pytań do użytkowników AndroidTV - aplikacje

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

Kilka pytań do użytkowników AndroidTV - aplikacje

W związku ze sporym zaintersowaniem tematem, rzucam kilka pytań do Was, co by wszyscy na tym skorzystali a i ja sam chętnie przetestuję i przedstawię kilka z nich jako polecane na swoim kanale:

- jakich playerów używacie do otwarzania materiałów video z dysków zewnętrznych (usb)?

- jakich playerów używacie do odtwarzania materiałów video z dysków sieciowych?

- jakie repozytoria polecacie instalować w KODI (mr know, genesis, phantom) aby rozszerzyć jego możliwości?
- czy instalujecie jakieś specjalne (jesli tak to jakie) dodatki do KODI aby zwiększych jego funkcjonalność w zakresie obsługi dysków zewnętrznych i sieciowych (materiały video w tym materiały wysokiej jakości),

I na koniec, jakich aplikacji używacie sami? Pomijam już YT, KODI i wszelakiej maści aplikacje VOD (Netflix, Showmax, HBO, TVP, TVN). 

Pozdrawiam serdecznie.

P.S. jeśli ktoś jest zainteresowany to alternatywą dla App Clonera jest w tej chwili TV App Repo, który jeszcze szybciej i sprawniej tworzy skróty aplikacji na ekranie głównym (dotyczy to przede wszystkim aplikacji instalowanych z poza google play telewizora) Więcej w materiale VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=6tsiLA1pGw0&t=

www.karczma.edu.pl - Dowiedz się więcej o AndroidTV
26 ODPOW. 26
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

oglądałem Twój filmik jak zwykle super jedną wadę ma dla mnie TV App repo te skróty takie proste :slight_smile: App Cloner ładniejsze jednak skróty robi .Widać ,że to idzie do przodu na to liczę ,że jeszcze trochę i będzie zatrzęsienie apek pzdr

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Nie jestem fanem gier i na Tv mam tylko asfalt8, starczy,choć po dodaniu pamięci myślę o golfie który już był chwilowo na moim tv. Na początku apk się różne popierdulki instalowalo dla zabawy. Teraz faktycznie wystarczy to co napisałeś na końcu,Netflix, YT, showmax, ipla którą używam często a w niej pakiet wiedza i news. 7zl za pakiet kilkunastu kanałów tematycznych które mnie faktycznie interesują,a nie jakieś g... wyciskanie na siłę przez operatora. Plus brak anteny i dodatkowych kabli.

Spotify jeszcze i iptv dla ciekawości. No i Kodi. Po aktualizacji Kodi pogubiłem się, nie wiem gdzie mam zainstalowane kilka wtyczek 🙂

No i android assistant dzięki któremu wrzuciłem z autostartu kilka śmieci takich z których nie korzystam typu wszystko Google gry,video,Muzyka itp.

Ciekawi mnie opcja dodana w 6 jak tv strumieniowa, ale na tą chwilę tylko się tam włącza Google video co wcale mnie nie interesuje. Bardziej bym tam widział programy z ipla, kurcze. Nie wiem jak to ugryźć.

profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Zachęcamy do dzielenia się swoimi spostrzeżeniami. Informacje z takich wątków są wyjątkowo cenne dla naszej społeczności.

Pozdrawiamy, zespół Sony

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

Z tą telewizją strumieniową to jest ciekawe, bo po zainstalowaniu Weather Network (aplikacja pogdowa) na liście wejść video (hdmi, hdmi 1, hdmi 2) pojawia się pozycja: Przesyłanie strumieniowe kanałów, ale nie łączy się to z kanałami WN. To jest zapewne kolejna cegiełka do ściany zwanej: mur uwsteczniający nasz kraj, gdzie po prostu nic takiego długo nie będzie. Nie ukrywajmy, obecne systemy smart w dużej mierze wyprzedzają technologię jaką mamy u nas w kraju i skoro internet jest standardem, wchodzą kolejne systemy VOD, cyfryzacja kwitnie to... pewne rzeczy powoli powinny stawać się standardem. A my nadal zachwycamy się dostępem do filmów przez stronę WWW czy aplikację. 

Zachęcam jednak do zgłaszania własnych pomysłów na aplikacje. 

Osobiście do dziś nie znalazłem swojego złotego środka, pomiędzy tym co potrzebuję a z czego jestem skłonny korzystać, ale to jest po części też wina tego o czym napisałem wyżej. Ok, smart TV, multum aplikacji ale brakuje mi nadal ingerencji tych aplikacji w wyświetlany obraz. Integracji telewizji z internetem, tak jak działa telegazeta - zmieniam kanał, zmienia się witryna telegazety i zawarte tam informacje. Ok, dekodery po cześci rozwiązują ten problem, ale nie ma to związku z samym telewizorem. Trudno aby wymagać od telewizora aby identyfikował co leci po HDMI i np. wyświetlił info: przeczytaj opis, obejrzyj podobne, sprawdź program TV z podobymi pozycjami itp... to powinien być kierunek rozwoju. Kierunek w którym naprawę telewizor będzie smart i będzie stanowił część smart domu. Więc to wszystko to są takie rozwiązania dookoła... w telefonach działa to jednak inaczej bo tu wszystko opiera się o aplikacje i system a więc ekran po prostu zalewany jest informacjami. 

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

Dzięki SONY, potraktuję to jako dalszą zachętę do tego co robię. Mam jednak pytanie i liczę na odpowiedź, zanim uda mi się zdobyć pada do PS4. Korzystam z pada od X360 z adapterem, jest ok, ale problemem są gry. Niestety, większośc z nich nie ma w obsłudze żadnego pokrycia z klawiszologią padaów, zamiast gałkami biega się X i Y (nie wiem, trójkątem i kwadreatem) a strzelam kręcąc gałką zamiast wciskając jakiś RT czy inny przycisk. Wiem że polecacie i rekomendujecie pady np. logitecha... czy testowaliście jak wygląda granie na nich? Jak zachowa się pad od PS4?  Dodam że mało która gra oferuje możliwość wprowadzenia własnych ustawień przycisków. 

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

Jeśli dobrze pamiętam Android Assistant jedyne co robi to wywala aplikacje z autostartu po zimnym starcie. Niby ok. Ja jednak nadal szukam aplikacji która umożliwia autostart aplikacji ale nie po zimnym starcie tylko po przejściu do ekranu home czy wybudzeniu urządzenia. 

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

kilka miesięcy temu zakupiłem pada od PS4 do swojego XD93 działa OK nie mam zastrzeżeń choć i porównania jak działa pod PS4 pewnie porównując do PS3 ma wbudowanie wibracje,które jeszcze nigdy pod TV mi się nie uruchomiły.W zasadzie ćwiczę tylko jedną gierkę PBA Bowling przyciski działają podobnie jak w padzie od PS3 a po wyjściu z gry można spokojnie obsługiwać TV włacznie z podgłaśnianiem/ściszaniem oraz zmianą kanałów.

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

W takim razie proszę Cię o test: 

Space Marshals 2
Tank Sector 4
Tanks!
The Wolf Among US

to są 4 tytuły które ostatnio testowałem i w każdym z nich był problem ze sterowaniem. Najbardziej dało się to odczuć  w 1 i 4 pozycji (2 i 3 w ogóle nie nadawała się do grania, w tanks! tylko szło strzelać, a tank sector 4 stało w miejscu). w 1 i 4 pozycji widać wyraźnie że przyciski są pomieszane, chodziłem strzałkami, strzelałem gałką. Albo np. do przodu miałem pod trigerem lewym do przodu ruch, pod prawym ruch w lewo, gałką strzał, i tak dalej. Totalny zamęt. Czy jesteś w stanie poświęcić chwilę i zagrać w nie? Będę wdzięczny za info i to też rozwijeje wszystkie wątpliwości dot. wyboru pada. 
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Wiesz co w Space Marshals rzeczywiście coś było ze sterowaniem pokićkane ale dzisiaj Ci dokładnie napiszę ,wieczorem potestuję.